За фактом продажу Семенової гори правоохоронці розпочали розслідування: подробиці

19 Лютого 2024, 10:02
Семенова гора 1520
Семенова гора

Ковельська окружна прокуратура за фактом продажу спецдозволу на видобування піску поблизу Старої Вижівки внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ідеться про частину третю статті 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Таку інформацію Ковельська окружна прокуратура дала у відповідь на запит депутата Старовижівської селищної ради Михайла Шлапая, яку обранець 18 лютого 2024 року оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці, передає Район.Стара Вижівка. 

Досудове розслідування доручили слідчим відділення поліції № 2 Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області.

У межах цього кримінального провадження встановлюють всі обставини організації та проведення аукціону, а також укладення договору за його наслідками.

Матеріали, отримані під час досудового розслідування, проаналізують та нададуть їм правову оцінку. За наявності підстав органи прокуратури вживатимуть заходи представницького характеру. 

Семенова гора
Семенова гора

Краєвиди Семенової гори
Краєвиди Семенової гори

Нагадаємо, на аукціоні 17 січня 2024 року продали спецдозвіл на користування надрами на території Старовижівської громади. Такий дозвіл на 20 років на видобуток піску у Старовижівському родовищі, яке розташоване на відстані 1,5 кілометра на захід від селища Стара Вижівка, отримала приватна фірма «Сандекс» з Львівщини. 

Зазначимо, що Семенова гора, на яку теж поширюється цей дозвіл, – улюблене місце зимового відпочинку жителів громади. Місцеві називають її «Старовижівський Буковель». Коли схили Семенової гори вкриті снігом, то на вихідних краянам іноді доводиться ставати у чергу, щоб проїхатися з її вершин.

Читайте також: Депутати Ковельської райради вимагають скасувати результати торгів з продажу «Старовижівського Буковелю». 

Окрім того, Михайло Шлапай оприлюднив листи, які направило державне підприємство «Ліси України» (філія «Ковельське лісове господарство») управлінню екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації та Ковельській окружній прокуратурі.

У них ідеться, що родовище піску знаходиться на території загальнозоологічного заказника «Смолярівський», тобто належить до природно-заповідного фонду, тоді як ні в описі лоту, ні у доданих документах не містяться застереження щодо обмеження господарської діяльності з розробки надр.

«Розроблення Старо-Вижівського родовища піску буде суперечити цілям і завданням загальнозоологічного заказника «Смолярівський», а тому не може вважатися законним. Як наслідок − надання спеціального дозволу на користування надрами стосовно вказаного Старо-Вижівського родовища не може бути законним й обґрунтованим», − пишуть лісівники.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024