Старовижівська кулінарія: рецепт гарбузового хліба від учительки з Журавлиного
Кулінарія – одне із захоплень Аліни Оверчук із села Журавлине Смідинської громади.
Про це вона розповіла Район.Стара Вижівка.
Аліна має педагогічну освіту, зараз перебуває у відпустці по догляду за дитиною та проживає у селі Секунь Дубівської громади. Разом з чоловіком виховують доньку Марію.
«Люблю радувати рідних смаколиками. Готую з любов’ю. Важливо, щоби процес приносив задоволення, аби це було з хорошим настроєм», − розповідає Аліна.
Привертають увагу фото смаколиків, які вона публікує у своєму інстаграмі.
«Я долучилася до кулінарного марафону, дізнавшись про це в однієї фуд-блогерки. Одна із причин, яка спонукала взяти участь, − бажання урізноманітнити сімейне меню. Готую страви, фотографую їх та ділюся в соцмережі», − пояснює Аліна.
Одним з простих та водночас оригінальних рецептів гарбузового хліба вона поділилася з Район.Стара Вижівка.
Отже, для приготування потрібні такі інгредієнти:
- 200 грамів теплої води;
- 150 грамів гарбузового пюре;
- 500 грамів борошна;
- 1,5 чайної ложки сухих дріжджів;
- 1 столова ложка цукру;
- ½ чайної ложки солі;
- 1 столова ложка олії.
У хлібопічку додаємо всі вологі інгредієнти, потім сухі. Обираємо в програмах середній рівень завантаження і випікання. Готовий хліб після приготування охолоджуємо − і можна смакувати.
Якщо замішуємо інгредієнти вручну, то змішуємо у великій мисці всі сухі інгредієнти, додаємо вологі, замішуємо тісто і кладемо його підходити в тепле місце на годину – півтори. Після цього тісто формуємо в хліб і випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин на нижньому рівні духовки.
Читайте також:
- Старовижівська кулінарія: рецепт ватрушок від вчительки математики Наталії Гапонюк;
- Старовижівська кулінарія: рецепт торта від жительки Лютки Оксани Соботович;
- Старовижівська кулінарія: рецепт кексів від домогосподарки Тетяни Музичук.
А ще Аліна в’яже оригінальні іграшки в японській техніці амігурумі. Вона створила в інстаграмі сторінку «Поки Марія спала», де ділиться світлинами своїх робіт.
Окрім цього, вона займається вирощуванням лаванди.
«Свекор має пасіку, тож робимо лавандовий мед. Я створювала букети з лаванди, лавандові саше», − каже Аліна.
Варто сказати також, що Аліна Оверчук захоплюється читанням, фотомистецтвом, створює атмосферні світлини природи.
Фото Аліни ОВЕРЧУК.