Старовижівська кулінарія: рецепт гарбузового хліба від учительки з Журавлиного

08 Грудня 2023, 11:03
Аліна Оверчук поділилася рецептом гарбузового хліба 1889
Аліна Оверчук поділилася рецептом гарбузового хліба

Кулінарія – одне із захоплень Аліни Оверчук із села Журавлине Смідинської громади.

Про це вона розповіла Район.Стара Вижівка.

Аліна має педагогічну освіту, зараз перебуває у відпустці по догляду за дитиною та проживає у селі Секунь Дубівської громади. Разом з чоловіком виховують доньку Марію.

«Люблю радувати рідних смаколиками. Готую з любов’ю. Важливо, щоби процес приносив задоволення, аби це було з хорошим настроєм», − розповідає Аліна.

Привертають увагу фото смаколиків, які вона публікує у своєму інстаграмі.

Печериці в соєвому соусі
Печериці в соєвому соусі

Ліниві пиріжки з куркою
Ліниві пиріжки з куркою

Риба в соусі песто
Риба в соусі песто

«Я долучилася до кулінарного марафону, дізнавшись про це в однієї фуд-блогерки. Одна із причин, яка спонукала взяти участь, − бажання урізноманітнити сімейне меню. Готую страви, фотографую їх та ділюся в соцмережі», − пояснює Аліна.

Одним з простих та водночас оригінальних рецептів гарбузового хліба вона поділилася з Район.Стара Вижівка.

Гарбузовий хліб
Гарбузовий хліб

Отже, для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 200 грамів теплої води;
  • 150 грамів гарбузового пюре;
  • 500 грамів борошна;
  • 1,5 чайної ложки сухих дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка олії.

У хлібопічку додаємо всі вологі інгредієнти, потім сухі. Обираємо в програмах середній рівень завантаження і випікання. Готовий хліб після приготування охолоджуємо − і можна смакувати.

Якщо замішуємо інгредієнти вручну, то змішуємо у великій мисці всі сухі інгредієнти, додаємо вологі, замішуємо тісто і кладемо його підходити в тепле місце на годину – півтори. Після цього тісто формуємо в хліб і випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин на нижньому рівні духовки.

Читайте також: 

А ще Аліна в’яже оригінальні іграшки в японській техніці амігурумі. Вона створила в інстаграмі сторінку «Поки Марія спала», де ділиться світлинами своїх робіт.  

Окрім цього, вона займається вирощуванням лаванди.

«Свекор має пасіку, тож робимо лавандовий мед. Я створювала букети з лаванди, лавандові саше», − каже Аліна.

Варто сказати також, що Аліна Оверчук захоплюється читанням, фотомистецтвом, створює атмосферні світлини природи.

Фото Аліни ОВЕРЧУК. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024