Старовижівська кулінарія: рецепт ватрушок від вчительки математики Наталії Гапонюк
У мережі поділилися рецептом приготування ароматної випічки від вчительки математики галиновільської школи Наталії Гапонюк.
Смачні ватрушки з сиром вона навчила готувати своїх дітей − Дарину і Максима. Про це написали на сторінці школи села Галина Воля у фейсбук.
Отже, для приготування ватрушок з сиром потрібні такі інгредієнти:
- пшеничне борошно − 650 грамів;
- цукор − 150 грамів;
- сіль
- дріжджі − 35 грамів
- молоко − 300 мілілітрів
- яйця − 2 штуки;
- рослина олія − 100 грамів
- ванільний цукор − 10 грамів;
- сир − 400 грамів;
- яєчні жовтки − 1 штука.
Приготування.
У миску для тіста влити тепле молоко і додати дріжджі, розмішати до повного розчинення. Додати яйця, цукор, сіль й добре перемішати. Поступово всипати борошно й замісити некруте тісто. Вкінці замішування додати в тісто теплу рослинну олію. Залишити тісто при кімнатній температурі на одну годину, щоб піднялося.
Тісто розділити на однакові частини невеличкого розміру й руками сформувати кружечки. За допомогою склянки зробити поглиблення для начинки. Викласти дві столові ложки сирної маси в кожну ватрушку. Заповнити всі ватрушки й залишити на 20 хвилин. Збитим яєчним жовтком змастити краї ватрушок. Випікати в печі 30-35 хвилин.