Старовижівська кулінарія: рецепт ватрушок від вчительки математики Наталії Гапонюк

19 Травня 2021, 11:00
1596

У мережі поділилися рецептом приготування ароматної випічки від вчительки математики галиновільської школи Наталії Гапонюк.

Смачні ватрушки з сиром вона навчила готувати своїх дітей − Дарину і Максима. Про це написали на сторінці школи села Галина Воля у фейсбук.

Отже, для приготування ватрушок з сиром потрібні такі інгредієнти:

  • пшеничне борошно − 650 грамів;
  • цукор − 150 грамів;
  • сіль
  • дріжджі − 35 грамів
  • молоко − 300 мілілітрів
  • яйця − 2 штуки;
  • рослина олія − 100 грамів
  • ванільний цукор − 10 грамів;
  • сир − 400 грамів;
  • яєчні жовтки − 1 штука.

Приготування.

У миску для тіста влити тепле молоко і додати дріжджі, розмішати до повного розчинення. Додати яйця, цукор, сіль й добре перемішати. Поступово всипати борошно й замісити некруте тісто. Вкінці замішування додати в тісто теплу рослинну олію. Залишити тісто при кімнатній температурі на одну годину, щоб піднялося.

Тісто розділити на однакові частини невеличкого розміру й руками сформувати кружечки. За допомогою склянки зробити поглиблення для начинки. Викласти дві столові ложки сирної маси в кожну ватрушку. Заповнити всі ватрушки й залишити на 20 хвилин. Збитим яєчним жовтком змастити краї ватрушок. Випікати в печі 30-35 хвилин.







 

 

Коментар
16/01/2025 Четвер
16.01.2025