Продаж Семенової гори, нагорода від Залужного, перехід до ПЦУ: головне на Старовижівщині за тиждень

21 Січня 2024, 18:00
Головні новини тижня 1136
Головні новини тижня

Пропонуємо вашій увазі підбірку головних подій, про які писав Район.Стара Вижівка впродовж 15 – 21 січня 2024 року.

Це сім новин тижня, які зібрали найбільше переглядів та реакцій наших читачів, в огляді Район.Стара Вижівка.

Скандал з продажем Семенової гори

Відбулася резонансна подія, яка сколихнула не тільки жителів Старовижівської громади, а й далеко поза її межами. Провели торги щодо продажу спецдозволу на користування надрами на території Старовижівської громади, а саме на 20 років на видобуток піску.

Жителів Старовижівської громади обурила ця інформація. На ситуацію вже відреагували у Старовижівській селищній раді та Поліському лісовому офісі. Останні запевнили, що «дозволів на розробку не буде».

Допомога ЗСУ

Восьмирічний старовижівчанин Захар Коржан заколядовані кошти віддав на потреби українських військових.

Освіта

У Дубечненській громаді оголосили конкурсний відбір на зайняття посади директора Ліцею села Любохини Дубечненської сільської ради Ковельського району Волинської області.

Церква

Парафія храму Святого Кирила і Мефодія сіл Поліське і Брунетівка Старовижівської громади приєдналася до Православної церкви України. Як повідомив Іван Зеленко, на зборах 132 людини проголосували «за» приєднання до ПЦУ і лише одна проти. Священник не підтримав вибір вірян.

Судові справи

У Старовижівському районному суді покарали винуватця аварії, яка сталася у селі Ниці Сереховичівської громади. Зіткнулися «Fiat scudo» та «Renault trafic». Водій «Фіата» не врахував дорожньої обстановки, не зреагував на її зміну, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з бусом. Автомобілі отримали механічні пошкодження.

Нагорода від головнокомандувача ЗСУ

Найбільше переглядів протягом 15 – 21 січня 2024 року зібрала новина про те, що Роман Марко з Любохин отримав «Золотий хрест» від Залужного.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024