Серед старовижівчан поширили фейк про розіграш велосипедів

12 Вересня 2022, 11:11
Серед старовижівчан поширили фейк про розіграш велосипедів 706
Серед старовижівчан поширили фейк про розіграш велосипедів

У старовижівському сегмені фейсбуку поширили неправдиве повідомлення про призи від компанії E-Bike.

Ідеться про «пожертви» велосипедів, які неможливо продати через незначні подряпини та пошкодження. Журналісти Район.Стара Вижівка перевірили інформацію і з’ясували, що це фейк.  

Щоб отримати приз, просять написати у коментарях слово «Готово». Після цього відповідає бот. З’ясовується, що головна умова, аби отримати приз, − поширити публікацію у п’яти групах.

І чимало людей розповсюдили цю побрехеньку. Слід зауважити, що допис на сторінці буцімто від E-Bike на час написання матеріалу встиг набрати понад 84 тисячі коментарів та понад 13 тисяч поширень.

Одразу насторожує, що сторінка створена нещодавно − 5 вересня 2022 року. Її вподобали понад дві тисячі людей, але з огляду на кількість лайків та поширень цього допису шахраї вже встигли додати підписників.

Варто зауважити, що на сторінці відсутні інші дописи, окрім тих, які пов’язані з розіграшем велосипедів.

Також немає жодних вихідних даних, за якими можна було б перевірити адресу компанії, яка «дарує» призи, кому вона належить або ж сконтактувати з кимось із її керівників. 

ВИСНОВКИ

Сторінка, яка маскується під бренд, що продає електровелосипеди, несправжня, а інформація фейкова. Оскільки організатори ставлять умови поділитися публікацією, можливо, у такий спосіб хочуть «розкрутити» сторінку, аби потім змінити діяльність.

Нагадаємо, на Старовижівщині поширили схожу аферу, де шахраї пропонували меблі за репости.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024