На Старовижівщині поширили фейк про призи від IKEA

11 Вересня 2022, 12:16
На Старовижівщині поширили фейк про призи від IKEA 730
На Старовижівщині поширили фейк про призи від IKEA

У старовижівському сегмені фейсбуку поширили неправдиве повідомлення про призи від відомої компанії.

Ідеться про «пожертви» диванних крісел, які мають незначні пошкодження чи подряпини і не можуть бути продані. Журналісти Район.Стара Вижівка перевірили інформацію і з’ясували, що це фейк.  

Щоб отримати приз, просять написати у коментарях слово «Готово». Після цього відповідає бот. З’ясовується, що головна умова, аби отримати приз, − поширити публікацію у семи групах.

І чимало людей розповсюдили цю маячню. Слід зауважити, що допис на сторінці буцімто від IKEA на час написання матеріалу встиг набрати понад вісім тисяч коментарів та понад 1,7 тисячі поширень.

Цілком очевидно, що шахраї просто прикриваються ім’ям відомої компанії.

Сама сторінка створена 7 вересня 2022 року і має мало підписників, на ній є лише єдиний допис про роздачу меблів. Тут немає жодних вихідних даних, за якими можна було б перевірити адресу компанії, яка «дарує» призи, кому вона належить або ж сконтактувати з кимось із її керівників. 

ВИСНОВКИ

Сторінка, яка маскується під відомий бренд, несправжня, а інформація фейкова. Оскільки організатори ставлять умови поділитися публікацією, можливо, у такий спосіб хочуть «розкрутити» сторінку, аби потім змінити діяльність.

Читайте також: На Старовижівщині поширюють фейк про грошові виплати «кожному українцеві». 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024