Ушанували пам’ять загиблого воїна із Сереховичів, який поліг за Україну

24 Липня 2022, 10:44
Володимир Балюк 2124
Володимир Балюк

Головний сержант Володимир Балюк із села Сереховичі, позивний Балу, загинув 5 квітня на півдні України.

Боєць знищив дві ворожі бойові машини десанту та чимало живої сили росіян. Однак отримав осколкові поранення, несумісні з життям. За цей бій Балу посмертно удостоєний звання Героя України. Про це написали на сторінці Української правди у фейсбуці.

Володимир народився на Волині. У 2016 році підписав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. Був в АТО.

Під час повномасштабного вторгнення боєць ніс службу на півдні України. Підрозділ, у складі якого Володимир командував штурмовою групою, 5 квітня вів наступальні дії.

«Зав’язався важкий, жорсткий бій. Несподівано на правому фланзі з’явилася ворожа бойова машина десанту, яка йшла прямо на наші бойові позиції. Володимир помітив бойову машину та відразу «підсмажив» її з «Джавеліну». За кілька хвилин з’явилася ще одна БМД противника. Володимир миттєво схопив до рук NLAW та підбив другу «Беху». Вона теж запалала. Бій продовжувався. Контратака окупантів захлинулася. Рашисти почали відступати, прикриваючи свій відхід вогнем з усього наявного озброєння. Саме в цей момент Володимир отримав смертельне осколкове поранення», – розповів побратим загиблого Героя з позивним Одін.

Поховали Володимира Балюка у рідному селі. У Героя залишилися батьки та брат.

«Українська правда разом із проєктом Меморіал: вбиті росією вшановують пам’ять Володимира Балюка, що поліг за Україну», − ідеться  дописі.

 

Коментарі
24 Липня 2022, 09:29
Царство Небесне!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024