Президент вручив нагороду родині загиблого Героя України зі Старовижівщини

30 Квітня 2022, 10:04
Президент вручив нагороду батькам загиблого Героя України із Сереховичів 3747
Президент вручив нагороду батькам загиблого Героя України із Сереховичів

Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям ЗСУ, яким надали звання Героя України, та членам родин військових, удостоєних цього звання посмертно.

Урочиста церемонія відбулася в Білому залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві. Про це ідеться на сторінці Офісу президента України у фейсбуці.

Троє військовослужбовців були удостоєні ордена «Золота Зірка» посмертно, зокрема, десантник Володимир Балюк із села Сереховичі, що на Старовижівщині.

Глава держави вручив нагороду батькам загиблого захисника Людмилі та Петру Балюкам.

«У цій залі Маріїнського палацу, у якій зустрічали найвищих гостей держави, ми висловлюємо найвищу повагу до наших героїв. У цій Білій залі Героїв України ми нагороджуємо тих, завдяки кому Україна живе», – сказав Володимир Зеленський.

Сержант десантно-штурмових військ ЗСУ Володимир Балюк з початку війни брав участь у бойових діях на території Херсонської та Миколаївської областей. Здійснював вогневе прикриття, евакуював поранених із поля бою, виводив з оточення особовий склад, знищував техніку та живу силу противника.

Володимир Балюк 5 квітня вступив у бій на околиці населеного пункту Нововознесенське Херсонської області, особисто знищив близько десяти військовослужбовців противника та дві одиниці БМД-2 з ПЗРК Javelin. У результаті бою зазнав поранень, несумісних із життям.

Володимир Балюк
Володимир Балюк

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024