Старовижівська громада: батьків, діти яких розпиватимуть алкоголь, притягуватимуть до відповідальності

06 Вересня 2021, 10:00
Батьків, діти яких розпиватимуть алкоголь, притягуватимуть до відповідальності 1631
Батьків, діти яких розпиватимуть алкоголь, притягуватимуть до відповідальності

Служба у справах дітей Старовижівської селищної ради попередила батьків про відповідальність, якщо їхні діти розпиватимуть спиртні напої.

Про це написали на сайті Старовижівської громади.

За розпивання неповнолітнім спиртних напоїв і появу нетверезим у громадських місцях правоохоронці складають протокол на його батьків за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Після чого батьків підлітка-правопорушника чекає суд, який розглядає такі протоколи і, відповідно, виносить рішення про покарання.

Діти віком до 16 років з 22:00 до 06:00  можуть перебувати  у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків або законного представника дитини.

Читайте також: Старовижівщина: підприємців попередили про відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім. 

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вжити заходів щодо недопущення у такі заклади з 22:00 до 06:00 дітей до 16 років без супроводження. При цьому у відвідувачів мають право у період з 22:00 до 06:00  вимагати документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Не менш небезпечними є факти втягнення неповнолітніх у розпиття спиртних напоїв. У таких випадках складають протокол за статтею 180 «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння». До відповідальності можуть притягнути батьків, осіб, що їх замінюють, чи інших громадян, наприклад, їхніх друзів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024