Лікар зі Старої Вижівки оперував жінку, яку вже через день виписали додому

21 Березня 2021, 11:00
3139

Лікарі кардіології Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання зберегли нирку пацієнтці, яка у майбутньому потребувала б гемодіалізу.

Молода жінка звернулась до лікарів цієї ковельської медичної установи зі скаргами на підвищений артеріальний тиск (220/130) та постійні болі в попереку. При обстеженні на комп’ютерному томографі виявили гіпоплазію правої нирки та стеноз (звуження) лівої ниркової артерії. Про це написали на сторінці медичного закладу у фейсбук.

Ангіографія засвідчила, що ліва артерія має оклюзію 99%. Тобто, судина забезпечувала лише 1% прохідності крові до нирки. З таким діагнозом людина стає потенційним пацієнтом на гемодіаліз та в майбутньому потребуватиме трансплантації нирки.

Читайте також: Хірург зі Старої Вижівки з колегами провів надскладну операцію, урятувавши життя пацієнту. 

Аби відновити функцію життєво важливого органу та врятувати молоду жінку від ймовірної інвалідності, інтервенційні хірурги на чолі із завідувачем відділення Олександром Голубом провели стентування артерії.

Операція пройшла успішно. Уже наступного дня у хворої значно знизився тиск і становив 140/90. Пацієнтку через день виписали додому.   

2

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024