Хірург зі Старої Вижівки з колегами провів надскладну операцію, урятувавши життя пацієнту

10 Березня 2021, 11:00
Хірург зі Старої Вижівки з колегами провів надскладну операцію 5731
Хірург зі Старої Вижівки з колегами провів надскладну операцію

Надскладну операцію провели лікарі кардіології Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання, замінивши штучним протезом найбільшу артерію організму, яка несе кров від серця.

Життя пацієнта з розривом аневризми черевного відділу аорти було під загрозою, тому потребувало невідкладного оперативного втручання. Бригада лікарів на чолі з судинним хірургом зі Старої Вижівки Олександром Голубом, який очолює відділення інтервенційної радіології та інвазивної кардіології Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання, провела в операційній шість годин. Про це повідомили на сторінці медичного закладу у фейсбук.

Читайте також: Хірург зі Старої Вижівки врятував пацієнта від ампутації ноги. 

Складність операції полягала у тому, що вражена судина знаходилася одразу під нирковими артеріями. Для судинних хірургів − це «ювелірна» робота, яку технічно виконати досить важко.

Заміна найбільшої артерії організму штучною судиною-протезом пройшла успішно. Чоловік перебуває у задовільному стані і готується до виписки з лікарні 

«Завдяки високопрофесійній майстерності лікарів життя пацієнта врятоване! Щиро радіємо черговому успіху наших колег!», − йдеться в повідомленні.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024