Голів громад на Старовижівщині просять звернути увагу на стихійну торгівлю

12 Листопада 2020, 13:07
Мітинг під стінами РДА 1682
Мітинг під стінами РДА

У райдержадміністрації відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, яке провів голова РДА Максим Приймачук.

11 листопада засідання взяв участь голова районної громадської організації «Підприємці Старовижівщини» Михайло Шлапай та представники малого бізнесу, які традиційно щосереди здійснювали виїзну торгівлю в смт Стара Вижівка на стихійному базарі.

Нагадаємо, напередодні в райдержадміністрації відбулося позачергове засідання вищезгаданої комісії, в ході якого з метою запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед населення району, прийнято рішення працівникам відповідних органів вжити заходів щодо недопущення фактів стихійної торгівлі на території району.

Читайте також: Старовижівський район може потрапити в «червону» зону карантину

Підприємці не згідні тимчасово зупинити свою діяльність, оскільки Старовижівський район наразі знаходиться ще у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки.

А відповідальність за факт стихійної торгівлі перекладають на місцеву владу, яка так і не розв'язувала питання створення в установленому порядку ринку на території селища.

Відтак, просять дозволу працювати з дотриманням усіх карантинних вимог.

Оскільки розв'язання питання функціонування ринків належить до компетенції органів місцевого самоврядування, члени районної комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення рекомендувати головам місцевих рад в найближчі терміни в межах наданих їм повноважень, врегулювати питання здійснення торгівлі суб’єктами підприємницької діяльності на відповідних адміністративно-територіальних одиницях відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: У Старій Вижівці підприємці влаштували мітинг під стінами РДА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024