Секунська та Буцинська сільради ввійшли до Дубівської ОТГ

15 Травня 2020, 09:30
Карта / Фото ілюстративне 3743
Карта / Фото ілюстративне

Кабінет міністрів України затвердив перспективний план Волинської області.

Читайте також: Два села зі Старовижівщини змінюють «прописку»

Дубівську об’єднану громаду затвердили у складі Дубівської, Секунської та Буцинської сільських рад. Таким чином Дубівська ОТГ не увійшла до складу Ковельської міської громади, а стала офіційно самостійною громадою.

Голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк поділився реакцією на рішення Кабінету міністрів України.

«Впродовж року громади області були в підвішеному стані, оскільки ряд громад мали об’єднати, частину доєднати. За цей час Дубівську ОТГ (разом з Буцинської та Секунською сільськими радами) бачили як частину Ковельської ОТГ, інший варіант розглядався Дубівська ОТГ та Сераховичівська ОТГ мали створити одну Дубівську ОТГ, розглядалися доєднання до Дубівської ОТГ Білинської сільської ради, яка надіслала пропозицію та варіанти з Доротищенською та Тойкутською сільськими радами.

Звісно ми намагалися відстояти Дубівську ОТГ в тому складі, який влаштовував нас найбільше, а саме Дубівська ОТГ разом з Секунською та Буцинською сільськими радами. Проведено велика кількість перемовин, ми заручилися підтримкою Асоціації міст України, Волинської обласної адміністрації, Центру місцевого самоврядування та багато інших партнерів. За підтримки партнерів вдалося відстояти громаду як самостійну одиницю на карті України», – зазначив Роман Троцюк у дописі.

Читайте також: Жителів сіл Секунь і Буцинь просять приєднатися до Старовижівської ОТГ

Очільник громади подякував жителям Секунської та Буцинської сільських рад Старовижівського району за приєднання до Дубівської ОТГ.

«Звісно за це хочу подякувати нашим партнерам жителям Секунської та Буцинської сільських рад, які не зважаючи на шалений тиск та критику з боку представників Старовижівського району вистояли та показали свою чітку позицію стосовно свого майбутнього в Дубівській ОТГ. Дякую, що Ви повірили мені та моїй команді. Разом ми зможемо збудувати заможну громаду, де буде комфортно проживати нашим жителям та гостям», – подякував Роман Троцюк.

Читайте також: «Із Секунем проблем не буде, а Буцинь – біла пляма на децентралізаційній карті», – експерти про приєднання сіл до Дубівської ОТГ

Він також поділився позитивним баченням розвитку громади і оголосив про місцеві вибори, які відбудуться цієї осені.

«Стрімкий розвиток Дубівської громади впродовж трьох років показує високі професійні якості та роботу з повною віддачею команди фахівців апарату Дубівської сільської ради. Згуртована робота на спільний результат дав позитивний результат. В продовж тільки 2019 року ми приймали делегації з п’ятьох областей. Ми досягнули вагомих результатів в освітній галузі, досягли високих результатів в енергоощадності, значно покращили інфраструктуру. Мене запрошували навчати інші громади, ділитися тим позитивним досвідом, який ми отримали в нашій громаді. Спільна робота апарату сільської ради, депутатського корпусу, членів виконавчого комітету та Вас дорогі жителі це той позитивний результат змін вгромаді. Дубівська громада за ці три роки стала дійсно громадою позитивних змін.

Привід для оптимізму є, але попереду ще важка та терниста дорога, яку ми всі разом з Вами обов’язково пройдемо. Готуємось до виборів нового голови громади, старост старостинських округів, нового депутатського корпусу. Вибори, згідно конституції , відбудуться 25 жовтня 2020 року. Вибори не стануть на заваді тих важливих проектів, які реалізовуються на даний час в громаді. Потужні підвалини Дубівської об’єднаної громади збудовано разом об’єднашись нам під силу побудувати й Храм в якому нам буде затишно та комфортно. Єднаймось та перемагаймо», – написав Роман Троцюк.

Нагадаємо, що Дубівська ОТГ утворили 26 липня 2016 року шляхом об'єднання Городищенської, Дубівської та Облапської сільських рад Ковельського району. Це була одна із перших ОТГ на Ковельщині.

Читайте також: Чотири громади: Уряд затвердив план територій Старовижівщини

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024