Жителів сіл Секунь і Буцинь просять приєднатися до Старовижівської ОТГ

09 Грудня 2019, 11:05
3404

Депутати Старовижівської селищної ради закликають буцинців і секунців переглянути їхнє рішення про приєднання до Дубової ОТГ.

Відповідне звернення вони прийняли на засіданні сесії Старовижівської селищної ради, що відбулось 6 грудня. Про це пишуть Сільські новини. 

Подаємо текст звернення без змін.

Впродовж багатьох десятиліть ми спільно творили історію нашого краю, розбудовували наші села, разом з вами переживали проблеми і негаразди, раділи здобуткам, гуртом у дружньому родинному колі відзначали свята. Ми разом дбали про те, щоб Старовижівщина розвивалася, будували школи і заклади культури, установи і організації, докладали зусиль для зміцнення їх матеріальної бази. Центральна районна лікарня, центр надання адміністративних послуг, дитяча музична школа, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), управління соціального захисту населення, багато інших установ та організацій служать в інтересах усіх нас.

Читайте також: «Із Секунем проблем не буде, а Буцинь – біла пляма на децентралізаційній карті», – експерти про приєднання сіл до Дубівської ОТГ

На жаль, децентралізаційні процеси, які сьогодні тривають в Україні, внесли корективи у наше життя, поставили нас на роздоріжжі вибору, з ким далі планувати своє майбутнє. Ми глибоко переконані, що в інтересах усього району, кожного із сіл, які до нього входять, у буцинців, секунців, старовижівчан та усіх інших наших земляків воно має бути спільним. І це стає дедалі очевиднішим.

Так, сьогодні гостро стоїть питання про долю центральної районної лікарні. Скорочення у ній, вже не кажучи про можливе закриття, без сумніву, негативно позначиться на стані здоров’я жителів усіх без виключення сіл Старовижівщини. Не лише вам, а й мешканцям Яревища, Залюття, Сукачів, Галиної Волі, Кукурік та інших наших населених пунктів доведеться їхати за медичною допомогою у Ковель чи Луцьк, адже дуже сумнівно, що Дубівська громада вирішить перераховувати кошти медичної субвенції Старовижівській ЦРЛ.

Від наших з вами рішень залежить і майбутнє багатьох інших районних організацій, підприємств та установ. Вони є спільним надбанням усіх нас, у яке було вкладено величезну працю та кошти не одного покоління жителів Старовижівщини. Тому сьогодні, у цей доленосний для неї час, кожен із нас, на наше глибоке переконання, має дбати не тільки про майбутнє свого, а й усіх інших сіл, котрі входять до поки ще існуючого Старовижівського району, відчувати відповідальність за їх долю.

Читайте також: Буцинь: селяни хочуть приєднатися до Дубівської ОТГ

Не будемо оцінювати ваші перспективи у складі Дубівської громади, але вважаємо, що розвалити те, що ми сьогодні з вами маємо, легко, а побудувати щось нове значно важче. Старовижівська селищна об’єднана територіальна громада за результатами фінансової діяльності сьогодні посідає високі позиції в області, за перший рік свого існування продемонструвала результативну роботу, спрямовує кошти для розвитку кожного із сіл, які до неї входять, продовжує ті традиції, які були закладені жителями усього нашого району.

Розуміємо, що рішення про приєднання до Дубівської громади вами вже прийняті, сформований Перспективний план формування територій громад Волині, але ситуацію виправити ще не пізно. Отож закликаємо вас переглянути ваші рішення на сесіях сільських рад, звернутися до Волинської обласної державної адміністрації щодо внесення відповідних змін до Перспективного плану формування територій громад і продовжити з нами творити спільне майбутнє нашого краю.

Читайте також: В ОДА схвалили приєднання двох сіл до Дубечненської ОТГ

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром