Передбачила президентство та з'єднала шістсот пар, – історія знахарки з Паридуб

11 Грудня 2018, 10:57
Анжела Пухаєва 11269
Анжела Пухаєва

Анжела Пухаєва із села Паридуби майже сорок років допомагає людям.

Про це пише газета Вісник.

Повернути чоловіка або дружину, які пішли з родини, заговорити так, щоб Бог дав одиноким пару, знайти вкрадені або загублені гроші, продати автомобіль, вилікувати пияка… З якою тільки бідою не йдуть до Анжели Пухаєвої із села Паридуби. Вона навіть передбачила колись президентство Вік­тора Ющенка.

Втекла від війни

Її хату в Паридубах знають від старого до малого. Анжелу у селі називають «чеченкою», хоч насправді жінка – осетинка.

«Допомагаю людям майже сорок років. З 1991 року мешкаю в Україні. Війна на Кавказі перевернула моє життя. Чоловік, росіянин, був військовим і дуже липким до грошей, почав продавати зброю. І якби ж то одній воюючій стороні, а то обом, у тому числі й чеченцям. Осетини прилякали, що знищать. Через це я й втікала з маленькою донечкою на руках світ за очі. Чоловік безслідно зник, може, й до цього часу десь переховується»,  – каже Анжела Давидівна.

Анжелу Давидівну запросили в Україну знайомі, котрі гостювали колись у Цхінвалі. Так шеф-кухар стала свинаркою у Харківській області. Там познайомилася з полісянками, які трудилися на обробітку буряків, і приїхала на Волинь, у Старовижівський район.

Міліція кликала на підмогу знахарку

Коли люди почули про надзвичайні можливості Анжели Пухаєвої, до неї почали їхати звідусіль.

«Якось звернулася до мене жінка, у якої пропав 30-річний брат. Де тільки не шукали, та марно. Звернулася молитовно до Бога – і побачила у видінні: чоловік ловив рибу на озері і впав у воду. Щоб знайти тіло, взяла круглу хлібину, встромила у неї посередині свічку, поставили хлібину в човен і пустили на воду. Прочитала замовляння. Чекати довелося довгенько, навіть задрімала. Аж раптом крізь сон чую: «Анжело, прокидайся, човен з хлібиною зупинився». «Де хлібина – там голова утопленика», – кажу його рідним. І справді, на тому місці й знайшли чоловіка», – розповідає знахарка.

Кілька років тому була подібна історія і в Паридубах на ставку. Скільки разів протягували сітками, а покійника ніяк не могли знайти. Від безвиході міліція послала по Анжелу.

«Близько шести годин хлібина зі свічкою кружляла по воді, поки зупинилася», – згадує Анжела Пухаєва.

Детективну історію довелося «розслідувати» жінці в Шацьку. Провидиця підказала рідним потерпілого, що утопленик лежить захований між човнами і що помер не своєю смертю.

12 років тому поборола рак

Поки ми розмовляли, до хати знахарки зайшла Віра Шимчук з Ковеля й одразу долучилася до розмови:

«Дванадцять років тому мені поставили невтішний діагноз: онкологія. Уже прийняла кілька «хімій». Медики безпомічно розводили руками і пропонували операцію, а тоді я почула про Анжелу. Цілителька почала лікувати мене травами та молитвою. Нелегко було, але воно того варте. Згодом я відчула себе краще. Групи інвалідності, звичайно, позбавили. Але краще бути без неї, аніж з такою страшною хворобою. Відтоді медикам я не довіряю. Завдяки цій жінці я досі жива», – каже Віра Шимчук з Ковеля.

Одружила 600 пар?

«Я поєднала близько шестисот пар», – вражає жінка.

 А якщо хтось з пари не кохає іншого, то ви все одно сприяєте їхньому шлюбові?

«У жодному разі. Приворотами я не займаюсь, бо це явище тимчасове і негативно відображається на житті та здоров’ї людей. У молитві я прошу Бога поєднати тільки люблячі серця, а вже на Небесах Господь вирішує, бути людям разом чи ні Про неї кажуть, що може повернути коханих у сім’ю, вилікувати пияків, знайти загублені гроші», – пояснює Анжела Пухаєва.

Цілителька уже давно стала в Паридубах своєю. Втім, часто згадує рідний дім: батька – вчителя іноземної, що знав сім мов, маму – також учительку, розвіяну по світу родину. Розкриває таємницю свого імені, яким назвав її люблячий тато: осетинською воно звучить Земфіра, турецькою – Ханзерифа. А в очах, незважаючи на бойовий характер, проглядається сум. Нелегко жити далеко від місця, де народився. Навіть якщо ти провидиця.

Передрук заборонений

 

Коментарі
20 Серпня 2019, 16:45
Які контакти цієї жінки?
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024