9 жовтня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

09 Жовтня 2018, 08:42
1054

Доброго ранку, шановні читачі.

Сьогодні вівторок, 9 жовтня.

Щиро бажаємо вам успішно досягнути всіх поставлених цілей, нехай не покидає вас ентузіазм та чудовий настрій.

Нехай поруч будуть ті, хто вас цінує, дорожить вами та радіє за вас.

День ангела святкують: Єфрем, Іван.

Вітаємо іменинників та бажає усіляких гараздів, мирного неба і здійснення мрій.

9 жовтня православна церква вшановує пам'ять святого євангелиста та апостола Іоана Богослова, якого Ісус Христос покликав на проповідь Євангелія. Згодом саме Іоан став улюбленим учнем Христа, тому став свідком багатьох подій, що відбувалися в житті Спасителя. Ісус любив його за жертовність та душевну чистоту та доручив святому турботу про свою матір Марію.

Цей день в історії:

  • 1874  – відбулося створення Всесвітнього поштового союзу. Цього дня починаючи з 1957 року відзначається Всесвітній день пошти. За ініціативою генерального поштмейстера Північнонімецького союзу фон Штефана 21 держава підписала в Берні угоду про поштовий зв'язок і створення Міжнародного поштового союзу, що забезпечувало безперешкодне пересилання міжнародної кореспонденції.
  • 1855 – американець Джошуа Стоддард отримав патент на сирену. Цей пристрій, що працював від струменя пари, за задумом автора, призначався для церков, але знайшов своє практичне застосування на суднах і в цирках.
  • 1894 – в Нью-Йорку на фотостудії Carbon відбулась демонстрація «чарівного ліхтаря», попередника кінопроектора. Принцип його дії полягав у проектуванні на білу стіну фотозображень, нанесених на скляну пластину
  • 1963 – через оповзні у Альпах не витримали стіни другої у світі по висоті греблі «Вайонт» і водосховище, вийшовши з берегів, затопило декілька італійських сіл, що привело до загибелі 1190 чоловік.
  • 1989 – по Центральному телебаченню колишнього союзу відбувся перший сеанс оздоровлення вінницького лікаря-психотерапевта Анатолія Кашпіровського. З інтервалом у два тижні пройшли шість передач, під час яких мільйони наївних людей прислухались до «установок» цілителя, настроювали свої «будильники», зарубцьовували шрами, «розсмоктували» пухлини і підставляли до екрану хворі частини свого тіла
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром