Старовижівчанам на замітку: список корисних напоїв для здоров’я

06 Жовтня 2018, 17:00
Старовижівчанам на замітку: список корисних напоїв для здоров’я 2600
Старовижівчанам на замітку: список корисних напоїв для здоров’я

На думку фахівців, у раціон харчування людини обов’язково повинні входити дев’ять напоїв.

Напої – важлива частина раціону харчування: вони є джерелом вітамінів і багатьох інших корисних речовин, сприяють продовженню молодості та довголіття, – ідеться на сайті ukrhealth.net.

Які ж з них вважаються найбільш цінними?

Вже довгий час лікарі говорять про необхідність пити звичайну чисту воду – найголовніший напій для людини. Волога несе кисень, сприяє клітинному оновленню, не дає повніти.

Зелений чай. Буяє флавоноїдами, поліфенолами і антиоксидантами, зелений чай нейтралізує вільні радикали, зміцнює кістки, захищає від серцево-судинних захворювань і знижує ризик виникнення раку.

М’ятний чай. Цей напій нормалізує і полегшує травлення. До того ж м’ята володіє протиспазматичною дією – позбавляє від болю в м’язах, знімає дратівливість, нервозність, покращує сон.

Нежирне молоко. Молоко здатне на довгий час вгамувати апетит, що робить його незамінним напоєм для стрункої фігури. У цьому напої містяться складні вуглеводи, білки, кальцій і вітамін D. Найкорисніше пити молоко з 1% жирності.

Соєве молоко. Цінність сої пояснюється наявністю в ній повноцінного білка, який майже не поступається м’ясному і містить необхідний набір незамінних амінокислот. Соєве молоко запобігає розвитку серцево-судинних захворювань за рахунок зниження рівня «поганого» холестерину в крові.

Какао. Какао, а разом з ним і гарячий шоколад стимулюють виробництво гормону серотоніну, що сприяє поліпшенню настрою. Серед інших цінних якостей цих напоїв – здатність запобігати розвитку серцево-судинних захворювань і раку.

Томатний сік. ТОматний сік, який не містить солі насичений речовиною лікопеном – ворогом онкологічних захворювань багатьох органів: легенів, шлунка, кишечника, печінки, молочних залоз, шийки матки. До того ж лікопен знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Журавлинний сік. Лікувальні властивості журавлини пояснюються наявністю в ній безлічі вітамінів і мінеральних речовин, а також бензойної кислоти, яка посилює дію антибіотиків. Журавлинний сік захищає від інфекцій травну і сечовидільну систему, запобігає захворюванню ясен і знижує рівень «поганого» холестерину в крові.

Апельсиновий сік. Достаток вітаміну С в цьому напої підвищує імунітет, що захищає від багатьох хвороб, у тому числі і раку. Вживання апельсинового соку сприяє підвищенню тонусу, зниженню втоми і зміцненню кровоносних судин. Лікарі також радять пити апельсиновий сік під час вагітності, так як фолієва кислота, що міститься в ньому, запобігає дефектам розвитку плоду.

Вітграс. Вітграс – це сік пророщених паростків пшениці. Він містить практично всі вітаміни, відомі науці, а також близько 100 мінералів в легкозасвоюваному вигляді. Вітграс багатий ферментами, які прискорюють обмін речовин, і володіє онкопротективними властивостями, що захищають від раку. Цей напій називають «елексиром молодості» – із за високого вмісту в ньому антиоксидантів вітграс уповільнює процес старіння.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024