За незаконне полювання на лося старовижівчанам доведеться сплатити 130 тисяч гривень штрафу

06 Жовтня 2018, 15:00
За незаконне полювання на лося старовижівчанам доведеться сплатити 130 тисяч гривень штрафу 1809
За незаконне полювання на лося старовижівчанам доведеться сплатити 130 тисяч гривень штрафу

На засіданні Уряд визначив розмір плати за незаконне полювання на лося європейського, якого у 2017 році занесли до Червоної Книги.

Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, – повідомляють у відомстві.

Він зазначив, що саме Мінприроди ініціювало внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів, яка визначає розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування.

«Торік цей вид тварин після тривалих протистоянь із мисливським лоббі нам вдалося занести до Червоної Книги. Тоді ж постало питання про розмір покарання для браконьєрів, які спробують полювати на цих благородних тварин. На жаль, в Україні досі із цим є проблеми. Щодо лося європейського, то 130 тисяч гривень за незаконне добування чи нанесення шкоди цій тварині мають трохи привести до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено і продовжує вбивати тварин, не зважаючи навіть на їх червонокнижний статус», – прокоментував Остап Семерак.

Він також повідомив, що триває облік популяції лося європейського, який дозволить встановити реальну кількість тварин цього виду на території України.

Крім того, зараз у парламенті знаходиться законопроект, який передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні порушення щодо підвищення розмірів штрафів за порушення екологічного законодавства.

Нагадаємо, постановою, до якої Уряд вніс 3 жовтня зміни, також передбачено 130 тисяч гривень компенсації за незаконне полювання на зубра, а за заборонене полювання на дикого коня доведеться заплатити 70 тисяч гривень.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром