Молитовні піснеспіви та світла радість: як у Чевелі відзначили храмове свято

29 Вересня 2018, 10:00
1670

У Чевелі 21 вересня престольний празник відзначили парафіяни Різдво-Богородичного храму

В цей воістину величний день прихожани та гості поспішали до церкви, щоб віддати шану Божій матінці Приснодіві Марії.

З самого ранку було відслужено водосвятний молебень, по закінченню якого розпочалась святкова Божествена літургія, котру очолив благочинний Кримненської округи протоірей Сергій Никонюк.

Серця віруючих зливалися у спільній молитві – «Господи помилуй» , «Вірую», «Отче наш». В цей день миряни принесли свій дар Пречистій діві Марії –  святе покаяння, увінчане Святим Причастям. Злагоджено та мелодійно звучав спів парафіяльного хору.  До Владичиці Небесної віруючі підносили свої розум і серце та щирі молитви й прохання. Хресним ходом із хоругвами та іконами, читанням Євангелія і окропленням святою водою духовенство та віруючі обійшли довколо храму. Молитовні піснеспіви, світла радість, особливе піднесення, сяйво в очах, відчуття духовного єднання – Божа благодать.

 «Сьогодні – день радості, яка прийшла до всіх та кожного. З Різдва Пресвятої Богородиці починається історія нашого спасіння. Кожного разу ми поспішаємо в храми на честь ікон Божої Матері, схиляємося перед святими образами, отримуючи допомогу та зцілення. Пресвята Богородиця піднімає нас, спрямовує, підтримує та спасає.Нехай чистота і світло цього свята наповнять ваші душі благодаттю! Живіть у смиренні й терпінні, любові та розумінні і повазі одне до одного», – звернувся до віруючих благочинний. 

Отець Михайло, настоятеля храму сердечно подякував духовенству, парафіянам і гостям за спільну молитву, побажав усім любові і злагоди, миру й спокою та Божих щедрот.

Символічно і значимо, що першим у новому церковному році є свято Різдва Пресвятої Богородиці. Будемо ж радіти Народженню Матері нашого Господа, будемо звертатися до Неї з молитвами і шукати у Неї заступництва.










 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024