Старвижівчанин здобув бронзу на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

26 Вересня 2018, 14:00
1943

У Луцьку з 20 по 23 вересня проходив Чемпіонат України зі спортивного орієнтування.

Про це повідомляє старовижівська станція юних туристів.

У змаганнях брали участь багато волинських спортсменів, адже тут цей вид спорту дуже поширений. Вони є неодноразовими переможцями та призерами різноманітних міжнародних та всеукраїнських змагань. Серед учасників були і наші старовижівські юні орієнтувальники - Олег Ковальчук, Роман Кононюк, Олександр Дричик, Олександр Ярмолюк, Соломія Оксенчук,  Антон Систалюк Антон, Руслан Лугвіщик, Олександра Самчук та  Назар Дарчук.

Крім того, збірну команду Волині представляли також Наталія Гупік, Марія Філюк, Худик ,Олександр Солодуха, Євген Тищук . Також приємно, що гарний приклад своїм вихованцям подав і керівник гуртків Старовижівської СЮТур Павло Павлюк , який теж брав участь у змаганнях у групі Ч21А.

Кожного дня спортсмени змагалися на різних дистанціях. Відразу після відкриття розпочались старти на спринтерських дистанціях. Велике значення для успішного подолання дистанцій відіграє вміння швидко і правильно читати карту, визначити напрям руху та добре орієнтуватися на місцевості серед дворів та вулиць. З картою і компасом спортсмени долали цікаві та динамічні дистанції, підготовлені організаторами змагань в історико-культурному заповіднику «Старе місто» з фінішом у Луцькому замку. За враженнями учасників дистанція не була дуже складною і була розрахована на 12-15 хв. Павло Павлюк в цей день став срібним призером змагань.

Особисті заліки закінчилися і почалася нова боротьба – командна. 4-х етапні естафетні команди (Ж-Ч-Ч-Ж) вийшли на старт, щоб захистити честь своєї області. У загальнокомандному заліку серед юнаків та юніорів команда Волинської області посіла 8-ме місце серед 30 інших команд.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024