Церковні піснеспіви та святковий настрій: як у Смолярах відзначили храмове свято

12 Вересня 2018, 08:00
2747

 

У Смолярах 10 вересня православна громада села відзначила своє престольне свято. 

Напередодні була відслужена вечірня і утреня з читанням акафісту прп. Іову Почаївському, а день свята розпочали з традиційного Водосвятного молебня на подвір’ї храму.

Святкове Богослужіння біля престолу Божого очолив благочинний Кримненської округи протоірей Сергій Никонюк, якому співслужили чисельне духовенство округи, вихідців з нашого села та запрошених священників.

Християнська радість була в кожного на душі і в серці, адже всі присутні поділились своїм часом, щоб поспішити цього дня до храму для спільної молитви, духовного спілкування та для прославлення великого угодника Божого. По-особливому звучали церковні піснеспіви, святковий настрій дарували цвіт і аромат осінніх квітів і кожна неповторна мить залишиться в пам’яті приємним теплим спогадом про храмове «торжество із торжеств».

По завершенні літургії ввідбувся хресний хід. З вітальним словом до смолярців звернувся благочинний протоірей Сергій Никонюк. Він акцентував увагу присутніх на тому, щоб кожен з нас мав сили вирватися з виру мирських потреб і знайти час для молитви. Розповів про великі подвиги прп. Іова Почаївського відзначивши важливі моменти земного життя святого, зробив екскурс у Слово Боже із закликом виконувати заповіді, берегти душі та примножувати в серцях любов.

Настоятель храму протоірей Леонід Бірук щиро подякував усім гостям за розділену радість свята, побажав міцного здоров’я, благополуччя, Божого благословення. Всі підходили до священників за благословінням і розходились по домівках із духовною радістю в серцях.


2







2



 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024