У Старій Вижівці відкрили інклюзивно-ресурсний центр

03 Вересня 2018, 17:00
6274

У Старій Вижівці 3 вересня відкрили районний інклюзивно-ресурсний центр, який створено з метою підтримки дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

У закладі надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації.
Новостворений інклюзивно-ресурсний центр розташований на базі НВК «Загальноосвітня школа-гімназія І-ІІІст.» смт Стара Вижівка. Він обслуговуватиме дітей з усього району, включаючи ОТГ. Фінансування закладу буде здійснюватися коштом освітньої субвенції.


Фахівці інклюзивно-ресурсного центру забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років протягом усього навчання. Послуги центру будуть безкоштовними для їх батьків. Центр має освітні осередки, зокрема, для занять лікувальною фізкультурою, іграми, куточок логопеда та відпочинку.


З нагоди відкриття особливої освітньої установи відбулися урочистості за участі представників влади, громадськості та власне майбутніх вихованців.
Відкривали центр – голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук, голова районної ради Юрій Кудацький, селищний голова Володимир Семенюк, заступник начальника відділу освіти управління освіти, науки та молоді облдержадмінітсрації Ангеліна Корець, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Валентина Яриніч.



У своєму вітальному слові керівник виконавчої гілки влади в районі Анатолій Бринчук зауважив, що саме інклюзивна система освіти, якою опікується Марина Порошенко, дає дитині можливість розвиватися, адаптуватися до суспільства.


 


«Інклюзія, як зазначив наш Президент, – тест на людяність. Це потреба сьогодення та майбутнього. Такі центри вкрай необхідні для наших дітей для отримання повноцінної освіти та адаптації у сучасному просторі. Я вірю, що відкриття центру допоможе дітям з особливими потребами відчувати себе повноцінними жителями нашої громади та країни», – додав посадовець.


Після урочистого перерізання стрічки, усі присутні мали змогу оглянути Центр, ознайомитися із облаштуванням кабінетів для занять з дітками.



Під час відкриття центру
Під час відкриття центру

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром