Старовижівщина: повідомили скільки оливи невідомі вкрали з трасформаторів

04 Серпня 2018, 14:00
Фото ілюстративне 1800
Фото ілюстративне

У Волинській області зловмисники крадуть проводи, електроопори та пошкоджують трансформатори.

Про це під час оперативної наради голови Волинської ОДА у вівторок, 31 липня, повідомив генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Володимир Купчак, – пише Волинська правда.

За словами керівника «Волиньобленерго», за шість місців 2018 року, загальна довжина вкрадених ліній електропередач – 6 кілометрів. «Крадуть навіть провод під напругою. Також крадуть електроопори та зливають оливу з трансформаторів. Зокрема, за перше півріччя 2018 року з трансформаторів злили 4 тони трансформаторної оливи», – зазначив Володимир Купчак.

За його словами, нещодавно, протягом короткого терміну, у Старій Вижівці з 10 підстанцій злили 2,5 тони оливи. Проблема в тому, що крадіжка оливи виявляється лише після виходу трансформатора з ладу, коли без світла залишається багато людей.

Голова Волинської ОДА порадив встановлювати на трансформатори датчики, які б показували рівень оливи.

«Найкращі датчики – люди. Буває і так, що в центрі села зловмисникам вдається злити оливу з трансформатора. Щоб це зробити потрібно бути професіоналом. Не виключено, що в цих бандах задіяні і наші працівники», – відповів очільник ПАТ «Волиньобленерго».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024