24 липня: події, свята, іменини

24 Липня 2018, 07:00
1002

Доброго ранку, шановні читачі!

Сьогодні вівторок, 24 липня. Бадьорого вам ранку та смачної кави. Нехай день буде сонячним, не зважаючи на погоду.

Свій день народження сьогодні святкує старовижівчанка Світлана Гуменюк. Вітаємо зі святом! Бажаємо вічної весни в душі, співу птахів, яскравого сонця, жіночого щастя, квітів і посмішок. Нехай у вашому домі завжди панує мир, любов, тепло, радість, благополуччя і добро.

День ангела святкують: Варлам, Варфоломій, Єфрем, Марія, Ольга.

Події дня

1918 – гетьман Павло Скоропадський затвердив закони про загальну військову повинність і кримінальну відповідальність з перевищення максимально встановлених цін і спекуляцію.

1905 – Анатоль Кудрик, український письменник, поет та журналіст — відомий у дорадянському Львові та в Західній діаспорі.

1912 – Радіон Степан Микитович, український журналіст, письменник, бібліограф.

1928 – Дмитренко Ігор Михайлович, український фізик у галузі надпровідності та низькотемпературного матеріалознавства, академік.

1971 – Євгенія Чуприна, українська поетеса, письменниця та драматург.

1976 – Ярослава Бабич, українська поетеса.

Народний прогноз погоди: 24 липня відзначається день пам'яті святої рівноапостольної Ольги. Також у цей день вшановується пам'ять великомучениці Євфимії Всехвальної. У народі цей день називали Єфимії-стожарниці, оскільки стоїть дуже спекотна погода. Часто цей день буває грозовим.

У цей час починають випадати роси. З давніх часів кінець липня – росяна пора. Ці роси шкідливі для помідорів. Наші пращури помітили, якщо в цей день сонячно, то урожай зернових культур буде хорошим.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024