Краєвиди, джерело та зоопарк: як паломники з Яревища побували в Почаєві

19 Липня 2018, 09:00
Паломники з Яревища 5353
Паломники з Яревища

Паломники з Яревища 17 липня побували у Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

 За традицією, яревищани заздалегідь назбирали чорниці та ожини, аби почастувати братію монастиря цими поліськими ягодами. 

Паломники на чолі із настоятелем ієреєм Петром Бабюком  відвідали ранкове Богослужіння у Свято-Успенському соборі. Вони  мали змогу приклонитися до Чудотворної ікони Почаївської Божої Матері та ЇЇ Стопи. Наймолодші учасники поїздки приступили до таїнства Причастя. Після чого яревищани помолилися у  пещерному храмі, приклонилися до мощей  Іова та Амфілохія. Побували у печері, де подвизався Преподобний Іов.

Помилувавшись з любов’ю догляненою територією Лаври та скуштувавши  монастирської трапези, паломники попрямували на Свято-Духівський Скит. Тут на вірян чекав приємний сюрприз від настоятеля – відвідини місцевого зоопарку. Приємна екскурсія по якому від братії монастиря не залишила байдужими жодного.

Далі паломники вирушили до Джерела Праведної Анни. Віряни мали змогу окунутись у святу джерельну воду.

Набравшись сили й віри на майбуття та смачно пообідавши великою і дружною сім’єю, прихожани  знову попрямували на рідну Волинь, сподіваючись, що зовсім скоро Божа Матінка знову відкриє свої широкі обійми для паломників із Яревища.

1
Паломники з Яревища
Паломники з Яревища

2
Отець Павлю Бабюк з дочкою
Отець Павлю Бабюк з дочкою

1
У зоопарку
У зоопарку

1
Паломники з Яревища
Паломники з Яревища

2
Отець Павло Бабюк з сім'єю
Отець Павло Бабюк з сім'єю

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024