Синоптики кажуть, що Україну накриє аномальна спека

09 Липня 2018, 12:30
1082

Аномальна спека накрила чимало країн світу і вже рухається в Україну.

За минулий тиждень було встановленло не один температурний рекорд, причому відразу в декількох точках світу, - пише znaj.ua.

Найбільше від перепаду температур постраждала Канада - там літо видалося надзвичайно спекотним. Температура 34 градуси за Цельсієм, через високу вологість, відчувалася, як всі 40. Від перегріву за півтора місяці загинули 54 канадця.

В сусідніх із Канадою США про загиблих не повідомляють. Погода і там не давала розслабитися - в деяких штатах з ранку фіксувалася температура +35.

В Алжирі перший місяць літа видався по-справжньому пекельним - стовпчик термометра показав 51 градус тепла.

Також спека повертається в Україну. Синоптики прогнозують 30 градусів за Цельсієм в північних регіонах країни, а в південних - всі 40. Але, незважаючи на це, в Карпатах дощитиме.

Крім того, нагадаємо, що за прогнозами синоптиків, дощі з грозами в найближчі п'ять днів очікуються по всій території України.

На півночі Атлантиці знаходиться центр антициклону і намагається не пускати високим атмосферним тиском дощі на континент. Йому це не зовсім вдається, оскільки на територію країни прориваються вторинні атмосферні фронти, які обумовлюють дощі. В Україні хвости цих фронтів принесуть дощі і навіть грози. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39