Старовижівщина: пропонують зміни у формування територій громад

26 Червня 2018, 15:30
1759

До проекту перспективного плану формування територій громад Старовижівщини вноситимуться зміни.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 червня 2015 року № 35/10 «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області» розглянула сьогодні постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

Депутати  ретельно аналізували інформацію по кожному району та ухвалювали відповідні рекомендації.

Суб'єктом подання згаданого проекту рішення є ОДА. Заступник голови ОДА Сергій Кошарук пояснив, що проект вноситься на підставі кількох звернень громад, а також відповідно до протокольного доручення Уряду ОДА створити Перспективні плани розвитку територій без так  званих "білих плям". Так називають сільські ради, які досі не визначилися з ким їм об'єднуватися.

При цьому Сергій Кошарук зауважив, що принцип добровільності об'єднання владою не порушуватиметься, а просто сільським радам, які вагаються, буде рекомендовано долучитися до певних ОТГ з правом на можливі зміни позицій. Для напрацювання таких рекомендацій при ОДА було створено робочу групу, яка долучилася до формування проекту рішення сесії.

Пропонується включити до складу Сереховичівської сільської ОТГ Соколищенську сільську раду.

Смідинська сільська ОТГ  – включення до складу ОТГ Журавлинської сільської ради.

Зі Старовижівської селищної ОТГ  вилучають Журавлинську та Секунську сільські ради.

З Перспективного плану виключають Кримненську сільську ОТГ, а до Дубечненської сільської ОТГ включають Кримненську та Любохинську сільські ради.

 

Коментарі
27 Червня 2018, 11:06
Пани можновладці Секунь куда продали чи може є якись договорняк????????? Пане Бринчук чи може скажете що це добровіль обєднання.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024