Старовижівський прокурор розповів, як не стати жертвою шахраїв

05 Червня 2018, 08:00
1710

Начальник Старовижівського відділу Ковельської місцевої прокуратури Олександр Нечая розповів про розповсюджені види шахрайства.

Про йдеться на сайті РДА.

Найбільш поширений вид шахрайства є телефонне. Його суть полягає в тому, що шахраї телефонують на мобільний своєї «жертви» і відрекомендовуються співробітниками відповідного банку. Повідомляють різного роду неправдиву інформацію, яка стосується банківського рахунку.

Щоб убезпечитися від такого виду шахрайства непотрібно повідомляти свої персональні дані будь-кому зі сторонніх вам осіб, у тому числі і працівникам банку. До цього належить: банківська картка та її номер, CVV-код, пін-код картки, номер мобільного телефону, до якого прив’язана картка, логін і пароль, якщо ви зареєстровані в системі Інтернет-банкінгу.

Якщо до вас зателефонували чи ви отримали SMS-повідомлення, що викликають недовіру, краще всього звернутись на «гарячу лінію» банку, який вас обслуговує, або ж самостійно відвідати банківське відділення для отримання необхідної інформації.

Також є випадки, коли правопорушник телефонує до майбутньої «жертви», відрекомендувавшись працівником правоохоронного органу. Повідомляє, що її дитину затримано у зв’язку із вчиненням злочину.

Пропонує за грошову винагороду вирішити питання і не притягувати сина чи доньку до кримінальної відповідальності. У подальшому внаслідок сильного хвилювання жертва шахрайстванадсилає на вказаний злочинцем банківський рахунок грошові кошти.

Щоб запобігти вчиненню такого роду шахрайства, перш ніж відправляти гроші невідомим особам, необхідно зателефонувати до ваших рідних та перевірити отриману інформацію.

Досить поширеними стали також шахрайські дії за допомогою інтернет-сайтів.

У такому випадку, аби не стати жертвою псевдопродавців, необхідно домовлятись про замовлення послуги за допомогою якої товар можна буде оплатити лише після того, як ви його отримаєте «на руки».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39