У районі нема судді ‒ страждають небіжчики

01 Червня 2018, 12:20
1562

Через відсутність слідчого судді у Старовижівському районі небіжчиків ховають лише на 4 чи 5 дні після смерті. Депутати облради просять звернути на це увагу відповідальних за це структур.


Про це про це повідомляють ІА Волинські Новини.


Про неприємну ситуацію розповів депутат облради Михайло Бегаль під час засідання чергової двадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.


«В районі небіжчиків не можуть поховати впродовж 4-5 днів. Тому я прошу вирішити питання через делегування повноважень слідчим з інших районів», - сказав депутат.


Нагадаємо, що проблеми почалися з 16 березня 2018 року, коли експертизу в кримінальному провадженні повинні призначати лише судді. Втім, буває, що у районах немає слідчого судді чи він у відпустці й постає питання, де тримати померлу людину й коли буде похорон.


Як повідомляє телеканал «Нова Волинь», фахівці обласного бюро судмедекспертизи і Нацполіції встановили для себе алгоритм дій в таких випадках.

«Слідчі виносять постанову про судово-медичне дослідження трупа, і на підставі цієї постанови морг приймає тіло», – зазначив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Волинській області.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024