Мовний табір, Одеса, Старовижівська Січ: у РДА розповіли про відпочинок дітей у 2018 році

24 Травня 2018, 10:32
1862 Джерело: http://www.consumer-cv.gov.ua/

У Старій Вижівці відбулося засідання РДА.

Захід пройшов 23 травня. Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На засіданні розглянули організацію підготовки відпочинку та оздоровлення дітей в районі в 2018 році.

Начальниця відділу освіти молоді та спорту РДА Валентина Яриніч розповіла, що в поточному році з місцевого бюджету на відпочинок дітей виділили більше 159 тисяч гривень. На путівки пішло більше 57 тисяч (з обласного виділили 30 тисяч), а на табори денного перебування – близько 102 тисяч гривень.

Планують придбати 31 путівку для дітей пільгових категорій у позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Оздоровчий табір «Світязь» село Пульмо Шацького району з 1 червня по 14 червня Крім того, вже замовлено 4 путівки на 21 день з 7 по 27 серпня для дітей Сереховичівської ОТГ на суму більше 16 тисяч гривень.

Затвердили мережу 8 пришкільних таборів денного перебування, які працюватимуть з 29 травня по 11 червня. Там відпочиватиме 352 дітей, які потребують особливої соціальної уваги й підтримки.

До планів роботи пришкільних таборів включені заходи з еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, науково-технічного, художньо-естетичного, військово-патріотичного та фізкультурно-спортивного напрямів, відвідування дітьми закладів культури і мистецтв, а також проведення туристичних походів та подорожей (поїздок) по регіонах України для ознайомлення з визначними пам’ятками.

Охоплено контролем перебування та проведення канікул учнями, які схильні до правопорушень, виховуються в неблагополучних сім’ях, поєднано їх відпочинок із суспільно-корисною працею, пропагандою здорового способу життя, залученням їх до регулярних занять фізичною культурою і спортом.

У НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Стара Вижівка з 29 травня по 11 червня буде функціонувати мовний табір для закріплення та поглиблення знань з англійської мови.

У рамках відпочинкової зміни у пришкільних таборах денного перебування з 30 травня по 01 червня 2018 року на озері Святе (село Чевель) буде проведено районний туристичний зліт.

З 21 по 23 травня на озері Пісочне (Поліське) організовано військово-патріотичне таборування «Старовижівська Січ» серед команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступеня.

Близько 50 дітей планується охопити відпочинком в Благодійному християнському таборі «Віфанія», що знаходиться в  Дубечному.

Центральною районною лікарнею у 2018 році заплановано оздоровити 30 дітей, що знаходяться на диспансерному обліку в обласних дитячих оздоровчих санаторіях: «Дачний», «Згорани», та спеціалізованих оздоровчих санаторіях всеукраїнського значення: «Джерело», «Трускавець» (Львівська обл.), «Солотвино» (Закарпатська обл.), «Хаджибей», Санаторій ім. В.П. Чкалова (м. Одеса).

Станом на 16 травня в районі вже оздоровлено одну дитину-сироту та шестеро дітей із малозабезпечених сімей в «Українському дитячому центрі «Молода Гвардія» Одесі та в «Міжнародному дитячому центрі «Артек»  Києві.   

Коментарі
09 Жовтня 2018, 14:15
Да ладно. Вся страна уже мовный лагерь! УМЛАГ.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024