У Смідинській громаді провели інституційний аудит шкіл

27 Березня 2024, 09:19
У Смідинській громаді провели інституційний аудит шкіл 669
У Смідинській громаді провели інституційний аудит шкіл

Провели позапланові інституційні аудити закладів загальної середньої освіти Смідинської територіальної громади − опорного закладу «Смідинський ліцей», Зачернецької та Журавлинської гімназій.

Фахівці управління Державної служби якості освіти у Волинській області та експерти, які пройшли відповідне навчання, з 12 березня до 25 березня 2024 року оцінювали освітні й управлінські процеси в закладах освіти, використовуючи різні методи збору інформації − спостереження за освітнім середовищем і навчальними заняттями, вивчали документацію, систему роботи закладів освіти, провели анкетування учнів, батьків, педагогів. Про це написали на сторінці управління Державної служби якості освіти у Волинській області у фейсбуці.

Робота експертних груп у Смідинській громаді завершена. Наступним етапом є узагальнення результатів, формування висновків та рекомендацій, які допомагатимуть вибудовувати чіткий орієнтир розвитку сучасного конкурентоспроможного закладу освіти.

Зазначені аудити відбулись з ініціативи засновника, який потребує рекомендацій для вжиття необхідних заходів з усунення ризиків і загроз, що мають негативний вплив на права, законні інтереси учнів, їхніх батьків та педагогічних працівників, підвищення якості освітньої діяльності та вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти в умовах правового режиму воєнного стану в Україні.

Згідно із законодавством визначення таких рекомендацій здійснюється за результатами оцінювання освітніх і управлінських процесів під час інституційного аудиту (частина перша статті 46 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Водночас в управлінні наголосили, що результати інституційних аудитів є джерелом інформації про якість освітньої діяльності в школі для учнів, батьків, вчителів, засновника.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024