Старовижівські туристи стали переможцями Кубку України з велотуризму

11 Травня 2018, 07:45
Учасники змагань 3947
Учасники змагань

Старовижівська команда здобула призове місце у змаганнях із велосипедного туризму.

Змагання серед юнаків 12-17 років проходили 5-7 травня у міста Бучі Київської області. Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

У заході взяли участь 21 команда із 11 регіонів України. Волинь на цих змаганнях представляла команда Старовижівського району у складі: Климука Богдана, Оксенчука Назара, Самчук Олександри, Ященко Марії, Самчук Олександри, Яриніча Богдана та Корнелюка Андрія.

Готували учасників до змагань досвідчені тренери –Михайло Ященко, Оксенчук Тетяна Оксенчук та Степанівна Артем Курочка. 111 юнаків та дівчат старшої і молодшої вікових груп вийшли на комплексну дистанцію та дистанцію «Велоралі».

1
Учасники змагань
Учасники змагань

Учасники змагань
Учасники змагань

5 травня юні туристи-спортсмени змагалися на дистанціях «Фігурне водіння велосипеду», «Тріал» та «Велокрос». Високі результати показали Оксенчук Назар (І місце) та Ященко Марія (ІІІ місце) у фігурному володінні велосипедом, Самчук Олександра –у «Тріалі» (ІІ місце) та Ященко Марія (І місце), Білокур Катерина (ІІІ місце) та Корнелюк Андрій (ІІІ місце) у велокросі.

За підсумками 3-х видів комплексної програми наші спортсмени стали другими у загальнокомандному заліку. В особистому заліку Самчук Олександра була другою, Ященко Марія – третьою, а Білокур Катерина і Оксенчук Назар зайняли четверту сходинку турнірної таблиці.

Наступного дня на юних велотуристів чекали випробування на дистанції «Ралі» мальовничим Київським Поліссям. Серед старших учасників велась справжня тяжка боротьба, адже лише дистанція «Велоралі» для них складала 42 км. Учасники виконували різноманітні спеціальні завдання (кріплення та перевезення вантажу, визначення азимуту, ремонт велосипеда, встановлення намету), проходили технічні етапи (в’язання вузлів, переправа через яр по колоді, піщана ділянка, підйом вгору на велосипеді, колія, швидкісна ділянка, рух по бездоріжжю на велосипеді, рух за графіком), розв’язували тести на знання Правил дорожнього руху та надання першої долікарської допомоги.

Учасники змагань
Учасники змагань

Учасники змагань
Учасники змагань

Учасники змагань
Учасники змагань

У цьому виді змагань у складі нашої команди були Ященко Марія, Самчук Олександра, Оксенчук Назар та Климук Богдан. У запеклій боротьбі вони вибороли ІІІ загальнокомандне місце.

За підсумками двох днів змагань команда Волині здобула срібні нагороди, поступившись лише харківчанам. Переможці отримали грамоти Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, подарунки від Бучанської міської ради та спонсорів змагань.

Учасники змагань
Учасники змагань

Учасники змагань
Учасники змагань

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024