Як святкували День Перемоги у Старій Вижівці

10 Травня 2018, 10:07
4020

У Старій Вижівці відбулись урочистості з нагоди перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

73-річницю перемоги відзначили 9 травня. Про це пише сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Біля Обеліску слави зібралися старовижівчани, духовенство, представники влади.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам'ять тих, хто увійшов у вічність захищаючи державу. Пом’янули пам'ять загиблих солдат і офіцерів, партизан і підпільників, воїнів української повстанської армії, тих, хто пішов з життя від ран, хвороб і нестатків, хто загинув у нацистських таборах смерті чи в полоні.

З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук.

«На жаль, сьогодні українці знову із зброєю в руках змушені відстоювати свою територіальну цілісність, незалежність та право на майбутнє. Велика шана всім, хто боровся і воював за Україну в різні роки нашої історії», – сказав Анатолій Іванович.

Виступили також представник районної організації ветеранів України Микола Шаясюк, заступник селищного голови Володимир Бондар. Найкращі побажання ветеранам адресували і учні Старовижівської школи-гімназії.

Заупокійну молитву за загиблими в роки Другої світової війни та полеглими за територіальну цілісність України в наші дні відслужили настоятель Свято-Преображенського храму УПЦ, благочинний Старовижівської округи протоієрей Дмитрій та настоятель храму святителя Василія Великого УПЦ КП отець Іван.

У знак пам’яті тих, хто загинув на полі бою, від районної влади, ветеранів, громадськості району під залпи салюту були покладені гірлянда Слави, а також живі квіти до Обеліску Слави та пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України.

Опісля в районному будинку культури відбувся тематичний концерт «Безсмертя народного подвигу». На центральній площі селища пройшов конкурс дитячих малюнків на асфальті «Під мирним небом України».


Коментарі
10 Травня 2018, 23:15
А розкольник ,що там робить? По банях "о.Іван ходить?"Ото піп.Ще й тут приперся.Тільки машини міняє одну за другою! а "матушка"одягається не як матушка.Ви бачили матушок православних? порівняйте.Ото матушки.Православні священики ведуть правільне життя.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39