Світлина старовижівського школяра виборола срібну медаль на всеукраїнському конкурсі

08 Березня 2024, 10:20
Світлина, яка здобула срібну медаль 582
Світлина, яка здобула срібну медаль

Озвучили підсумки фіналу GENIUS Olympiad Ukraine − завершального національного етапу найбільшого міжнародного учнівського конкурсу екопроєктів у світі.

Про результати стало відомо 6 березня. Право виступити на конкурсі вибороли і п’ятеро учнів Старовижівського ліцею, котрі представляли також і Волинську обласну Малу академію наук. Про це написали на сторінці Старовижівського ліцею у фейсбуці.

За підсумками конкурсу диплом учасника здобула Анна Бовкуш. Восьмикласниця під керівництвом наставниці Тамари Новік підготувала дослідження особливостей трав’яно-чагарникового ярусу заказника «Вижівська дача».

Тамара Новік стала науковою керівницею і роботи десятикласниці Анастасії Любохинець на тему «Продуктивність індетермінантних томатів в умовах вирощування селища Стара Вижівка», яка була удостоєна почесної відзнаки.

Ще одна почесна відзнака – у цьогорічної випускниці ліцею Софії Поліщук, яка зі своєю керівницею Оленою Поліщук вивчала гідроекологічний стан малих річок на прикладі річки Кизівка.

Третє місце в Україні виборола дев’ятикласниця Ніка Головій, котра з Тамарою Новік аналізувала перші весняні рослини загальнозоологічного заказника «Старовижівський».

Срібної медалі на конкурсі удостоїли фотографію учня 9 класу Владислава Сушинця, яку була зроблена під наставництвом керівника секцій Волинської обласної Малої академії наук Юрія Коваля. Її назва – «Серед зими і війни».

Як було зазначили у проєкті, світлина покликана привернути увагу громадськості на те, що війну доводиться терпіти і братам нашим меншим. Вони, як і люди, також змушені боротися за життя.

«На щастя, фотографія скомпонована, бо міна на ній навчальна, а гільзу від снаряду у Стару Вижівку привезли наші захисники зі Сходу України», − ідеться в дописі.

Зауважимо, старовижівські учні стають призерами GENIUS Olympiad Ukraine уже втретє поспіль.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024