У Старовижівській громаді – загрозлива ситуація з бродячими собаками

07 Лютого 2024, 14:35
Бродячі собаки у Старій Вижівці 785
Бродячі собаки у Старій Вижівці

Ситуація з собаками, які зграями розгулюють вулицями селища та сіл Старовижівської громади, виходить з-під контролю та набирає катастрофічних масштабів.

Про це написали на сторінці Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

Як зауважили в органі місцевого самоврядування, переважна більшість з цих собак мають господарів, які безвідповідально ставляться до їхнього утримання, відпускаючи з власних дворів. Ці тварини несуть величезну загрозу людям, а особливо дітям, які йдуть до школи та повертаються з неї.

Читайте також: Старовижівчани скаржаться на бродячих собак. 

«Благаємо! Всім, кому відомі власники собак, які знаходяться поза межами власного подвір’я, просимо повідомити Старовижівську селищну раду чи поліцейських офіцерів громади для того, що б ці безвідповідальні господарі тварин були притягнуті до відповідальності. Анонімність гарантуємо», − кажуть у селищній раді.

Згідно із Законом України «Про жорстоке поводження з тваринами» заборонено відстрілювати чи знищувати бродячих собак, передбачаючи за це кримінальну відповідальність. Проте ведеться робота для облаштування місця тимчасового утримання бродячих тварин, аби забрати їх з вулиць до моменту передачі в спеціалізований заклад.

У Старовижівській селищній раді звернулися і до власників собак.

«Не будьте байдужими! Не порушуйте законодавство, не відпускайте своїх тварин за межі власних домогосподарств», − ідеться в повідомленні.

Власників магазинів закликали не підгодовувати бродячих тварин.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024