На околиці Старої Вижівки завелися лисиці

01 Лютого 2024, 10:51
Лисиці у районі крохмального заводу 1348
Лисиці у районі крохмального заводу

На околиці селища Стара Вижівка поблизу лісу розгулюють лисиці.

Хижаків неодноразово помічали біля руїн крохмального заводу. Про це Район.Стара Вижівка розповіла жителька Старої Вижівки.

«У районі крохмального розгулюють лисиці, не раз бачили, і це страшно», − каже старовижівчанка.

За словами жительки, у її сусідки від хижаків постраждала домашня птиця.

Як зазначили у Поліському лісовому офісі, з початком повномасштабної війни будь-яке полювання в країні заборонене. За цей час дійсно зросла чисельність диких тварин.

«Питання потрібно вирішувати комплексно та колективно. Дика тварина − власність держави, а не лісівників і не користувачів мисливських угідь. Вона вільно переміщається в угіддях і відповідальність за неї користувач мисливських угідь несе в міру чітко визначених законодавством своїх обовʼязків», − кажуть лісівники.

У Поліському лісовому офісі повідомили: якщо дика тварина навіть перебуває в межах держлісфонду, але на цій же території угіддя надані обласними радами, які є розпорядниками мисливських угідь, в користування для ведення мисливського господарства іншим структурам чи фізичним особам, то жодних прав та обовʼязків щодо диких тварин єгерські служби філій ДП «Ліси України» там не мають.

«Лисиця може становити загрозу. Адже крім того, що полює на домашніх тварин, вона може переносити сказ. І тут уже варто не нехтувати порадами фахівців Держпродспоживслужби та вчасно вакцинувати домашніх тварин», − ідеться в повідомленні.

Лісівники закликали волинян, які мають точну інформацію чи особисто бачили хижаків, фіксувати локацію та повідомляти в найближчу філію ДП «Ліси України», звертатися до користувача мисливських угідь, голови громади, в поліцію чи писати на сторінку Поліського лісового офісу.

Читайте також: Старовижівчани скаржаться на бродячих собак. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024