Як впоратися з мігренню: поради лікарки зі Старої Вижівки

17 Січня 2024, 12:15
Ольга Маркусь 688
Ольга Маркусь

Неврологиня зі Старої Вижівки Ольга Маркусь надала рекомендації людям, які страждають на мігрень.

Такі поради допоможуть спланувати дії  для досягнення мети, аби взяти під контроль приступи мігрені. Про це лікарка написала на своїй сторінці у фейсбуці. ⠀

«Ні для кого не секрет, що попередити захворювання легше, ніж лікувати, адже спосіб життя є  модифікованим фактором ризику розвитку багатьох захворювань», − ідеться в повідомленні.

Рекомендації неврологині:

  1. Ціль має бути чітка та конкретна! Нечіткі цілі часто виглядають як непосильні. Не варто ставити собі за мету позбавитися від приступів мігрені, а варто, наприклад,  прописати: «Я хочу зменшити частоту та інтенсивність приступів вже до червня цього року».
  2. Ціль має виглядати досяжною та мати мету!  Орієнтуйтеся на те, що ви реально можете зробити!  Ймовірно, ви не зможете вдвічі зменшити частоту приступів за кілька тижнів, тому дайте собі достатньо часу для досягнення цієї мети!
  3. Не ставте відразу великих цілей! Почніть з малого! Розбийте свою мету на невеликі кроки. Для початку ви можете відстежити свої провокатори мігрені, контролювати стрес, налагодити сон, слідкувати за рівнем фізичної активності, дізнатися про всі можливі ефективні медикаментозні способи лікування мігрені гострої та її профілактики у вашого лікаря.
  4. Слідкуйте за своїм прогресом: ведіть щоденник мігрені, обговорюйте його з вашим лікарем.
  5. Будьте добрі до себе, хваліть себе за позитивну динаміку. Ви можете досягати мети поступово, адже зменшення частоти та інтенсивності приступів − це неабиякий прогрес!
  6. Не ставте перед собою надочікування! Навіть коли ви все робите правильно, очікуйте, що приступ може бути. Будьте готові дати собі час на відновлення.

«Пам'ятайте, досягти прогресу можна, роблячи невеликі кроки в правильному напрямку. Тому не бійтеся почати рухатися йому назустріч», − написала Ольга Маркусь.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024