Старовижівщина: головні новини тижня за 18 – 24 грудня

24 Грудня 2023, 18:00
Стара Вижівка 777
Стара Вижівка

Пропонуємо вашій увазі підбірку головних подій, про які писав Район.Стара Вижівка впродовж 18 – 24  грудня 2023 року.

Це новини тижня, які зібрали найбільше переглядів та реакцій наших читачів, в огляді Район.Стара Вижівка.

Освіта

Залюттівська педагогиня Світлана Свиридюк на обласному етапі конкурсу отримала номінацію «Вчитель-дослідник». Освітянка продемонструвала високий рівень професійної підготовки, методичну майстерність, любов до учнів та знання предмета.

Судові справи

У Старій Вижівці в комендантську годину спіймали студента, який їздив електромопедом напідпитку.

Юнак 26 листопада 2023 року о 00:45 керував електрмопедом «JiC FADA» по вулиці Володимирській в селищі Стара Вижівка у стані алкогольного сп’яніння (1,09 проміле).

Урахувавши, що правопорушник є неповнолітнім, навчається, не працює, вперше притягувався до адміністративної відповідальності, суд постановив визнати юнака винним та застосувати до нього захід впливу у виді попередження.

Допомога ЗСУ

Читачів Район.Стара Вижівка зацікавила історія волонтерки зі Старої Вижівки Юлії Цалай, яка  допомагає українським бійцям, відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення. Більше про це читайте тут.

Старовижівський професійний ліцей придбав квадрокоптер для ЗСУ. Купили його за кошти колективу цього навчального закладу.

Довкілля

Затяті грибники на Старовижівщині і в грудні збирають гриби.

Зокрема, фото результатів тихого полювання оприлюднила у групі «Сереховичі – рідне село» Мар’яна Бандура. Не з порожніми руками повернувся з лісу і Олександр Ворожко, який у групі «Мокре маленьке, дружнє, горде» показав, як серед снігу збирає зелениці. 

Церква

У Старій Вижівці освятили фундамент греко-католицького храму.

Найбільше обговорення в мережі викликала новина про результати опитування стосовно святкування Різдва. Публікацію переглянули понад сім тисяч користувачів.

Цього тижня стало відомо про загибель трьох воїнів зі Старовижівщини – Андрія Левчука (село Секунь), Василя Романюка (село Любохини), Віталія Згоранця (село Залюття).

Редакція Район.Стара Вижівка висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024