Житель Любохин отримав 8 тисяч штрафу за незаконний вилов риби

23 Квітня 2018, 12:23
Вилучена риба 4463
Вилучена риба

У Любохинах чоловік незаконно ловив рибу, яка занесена до Червоної книги України.

Подія відбулася 19 квітня. Про це повідомляє ГУНП Волині.

Незаконно зловивши сіткою 30 риб, порушник наніс збитків на 8 тисяч гривень. Серед незаконно виловленої риби є представники виду, який занесений до Червоної книги України.

Житель села Любохини на озері Пісочне за допомогою рибальських сітей здійснив незаконний вилов риби. Слідчі кваліфікували дії правопорушника за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Дільничні офіцери поліції спільно із групою реагування патрульної поліції з’ясували, що 23-річний місцевий мешканець на озері Пісочне за допомогою риболовних сітей здійснив незаконний вилов понад 30 шт. риби. Серед незаконно виловленої риби є представники виду, який занесений до Червоної книги України. Сума збитків становить 8 тисяч гривень. Риболовні сіті та рибу вилучили.

«Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 3,4 тис. грн., або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислів та всього добутого. Триває досудове розслідування», – розповів начальник Старовижівського відділення поліції Микола Карпук.

Нагадаємо, з квітня до червня в Україні заборонено будь-який вилов риби. Під час цього періоду, з метою виявлення браконьєрів, поліцейські та рибінспектори проводять спільні патрулювання водойм на території області. Такі заходи здійснюють у рамках профілактичної операції «Нерест-2018». За незаконний вилов риби передбачені адміністративна та кримінальна відповідальності.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024