Національний тиждень читання: які заходи організовують у Старовижівській бібліотеці

08 Грудня 2023, 14:46
Книги у різних кольорах у бібліотеці Старої Вижівки 809
Книги у різних кольорах у бібліотеці Старої Вижівки

Старовижівська публічна бібліотека долучилася до Національного тижня читання й, зокрема, організувала «кольорові» читання.  

Заходи проводитимуть до 10 грудня включно. Про це Район.Стара Вижівка розповіла завідувачка бібліотеки Ірина Чабан.

Кожний день має свій колір. У понеділок, 4 грудня, читачам пропонували книги червоного кольору, у вівторок – фіолетового, у середу – зеленого, у четвер – помаранчевого, у п’ятницю – синього. У неділю, 10 грудня, бібліотекарки готуватимуть підбірку видань у жовтих відтінках.

Улаштували таку акцію задля привернення уваги до важливості та приємності читання, аби надихнути старовижівчан відвідати книгозбірню.

«Такий незвичний формат сподобався нашим читачам. Люди позитивно відгукувалися про ідею проведення кольорових читань», − зауважує Ірина Чабан.

Окрім того, в день зелених книг у бібліотеці провели майстер-клас «Зелена красуня». У заході взяли участь старовижівські школярі, які виготовили оригінальні ялинки з паперу.   

У день блакитних видань, 8 грудня, старовижівська письменниця Світлана Сащук подарувала бібліотеці свою книгу «Інша», оправа якої теж має синій відтінок. 

Як зазначила Ірина Чабан, тиждень читання в Україні організовують втретє. Цьогоріч він проходить під гаслом «Бути своїми». Ця всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії. 

Фото зі сторінки Старовижівської публічної бібліотеки у фейсбуці. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024