Як паломники з Яревища побували в Почаєві, Голосіївській пустині та Києво-Печерській Лаврі

16 Квітня 2018, 10:09
Паломники з Яревища 2796
Паломники з Яревища

Святкові дні світлої седмиці прихожани Свято-Вознесенського храму села Яревище провели у паломництві.

На чолі з настоятелем ієреєм Петром віряни відвідали святині Києва та Свято-Успенську Почаївську Лавру.

Перша група паломників Свято-Вознесенського храму побувала у Почаєві. Святково прибрані храми, пасхальний спів братії та хресна хода неабияк потішили вірян. Всі мали змогу приклонитися до Чудотворної ікони Почаївської Божої Матері та її Стопи, мощей преподобних Іова та Амфілохія; відвідали Свято-Духівський Скит та окунулися у джерелі Праведної Анни.

Не менш захопливою  та пізнавальною виявилась поїздка для наймолодших паломників. Адже, дітвора не лише приступила до Таїнства Причастя, а й побувала у невеличкому зоопарку при Свято-Духівському Скиту.

Море позитивних емоцій та невеличку втому привезли яревищани назад у своє село. А уже на другий день готувалася ще одна група до паломницької поїздки у столицю. Далека дорога налякала деяких прихожан, тому до святинь Києва попрямували не лише прихожани Свято-Вознесенського храму села Яревище, а й із сусідніх сіл.

Гарним сюрпризом виявилось Архієрейське Богослужіння у Голосіївській Пустині, бо ж поїздка співпала із престольним святом храму монастиря на честь пам’яті ікони Божої Матері «Живоносне Джерело».

Далі паломництво продовжилось у монастирях Китаєво та Феофанії, після чого прихожани попрямували до Києво-Печерської Лаври. Приклонившись до мощей святих у Ближніх та Дальніх пещерах, помолившись на могилці митрополита Володимира та деяких храмах Лаври, втомлені та щасливі паломники попрямували додому.

Щиро дякуючи Воскреслому Спасителю та Божій Матінці за хорошу зустріч у далеких краях, прихожани мають великі надію та віру у скорому часі повернутися до столиці знову.

1


1

1

1

1

Оксана Бабюк

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром