У Старій Вижівці поліцейські поспілкувалися з ліцеїстами

08 Листопада 2023, 12:26
Поліцейські 773
Поліцейські

У Старовижівському ліцеї для учнів 7-А класу провели етичну бесіду просвітницько-профілактичного характеру «Чужого не бери, своє – стережи!».

Захід організував 6 листопада 2023 року класний керівник Володимир Хлопук. На зустріч запросили капітанів поліції Романа Вареника та Артема Кримнюка.  Про це написали на сторінці Старовижівського ліцею у фейсбуці.

Метою бесіди стало розширення та поглиблення знань учнів про негативні наслідки підліткових крадіжок, усвідомлення відповідальності за скоєний злочин та виховання у школярів почуття людяності та чесності, а також виховання у семикласників правосвідомої поведінки як у ліцеї, так і поза ним.

Читайте також: У Старовижівській громаді поліцейські допомогли відшукати велосипед. 

Працівники поліції обговорили з учнями поняття «булінгу». З’ясовували також його види і форми, наводили приклади протидії йому.

Поліцейські наголосили на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та їхні негативні наслідки.
Також учням розповіли про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинилися на злочинах щодо життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи.

 «Відповідальність за скоєння правопорушень настає після досягнення 14-річного віку. Проте не варто забувати, що до досягнення повноліття особою, яка скоїла злочин, відповідальність нестимуть батьки порушника», − наголосив Роман Вареник.

«Запам’ятайте: ніхто не має права заподіяти шкоду іншій людині. За кожне правопорушення або злочин доведеться відповідати перед законом», – зазначив Артем Кримнюк.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024