Скільки мільйонів отримали громади району в 2018 році

12 Квітня 2018, 08:54
1993 Джерело: http://novosti.kr.ua/

Кабінет Міністрів України затвердив обсяги субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Про це інформує Віктор Смолярчук на Facebook.

Зокрема об’єднані територіальні громади Старовижівського району в поточному році отримають:

  • ОТГ села Дубечне – 2,4 мільйона;
  • ОТГ села Сереховичі – 1,5 мільйона;
  • ОТГ села Смідин – 1,9 мільйона.

Кошти розподіляються в залежності від чисельності сільського населення, що проживає в громаді та площи території громади.

«Об’єднана громада села Дубове отримає 1697,2 тис.грн., так як в ній недостатньо сільського населення та мала площа. Тому їм так необхідні Буцинь і Секунь. Але чи отримає Буцинь в разі приєднання до Дубового кошти саме на розвиток цього населеного пункту, адже його інтереси в Дубівський громаді буде представляти всього 1- 2 депутати?», – пише Віктор Смолярчук.

«На мою думку, перед приєднанням до тої чи іншої громади насамперед необхідно підписувати угоди про співпрацю, в якій центр громади зобов’язувався вкласти в сільраду, яка приєднується якісь кошти, а не сліпо йти в прийми. Має бути економічна доцільність та зручність мешканців в доступі до послуг. Як позитив хочу відзначити старовижівського селищного голову Володимира Семенюка, котрий не поспішав об’єднувати всіх і кожного, а прораховував вигоду для Старої Вижівки..... Своя сорочка ближче до тіла (так і Дубовій). Тому об’єднуватися мають рівні з рівними».

«Палка як завжди має два кінці: від того, що Стара Вижівка не створила об’єднану громаду в поточному році громада недоотримала десь орієнтовно 3,5 4 мільйони гривень субвенції державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ. Створення ОТГ вигідне і Старій Вижівці, тому що до розрахунку за основу береться не населення райцентру (воно рахується міським), а те що проживає в селах, які об’єднаються в громаду».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром