Спалювання трави: у районі пройдуть рейдові обстеження

12 Квітня 2018, 16:30
1889 Джерело: http://mykolaiv-rda.gov.ua/

У Старій Вижівці обговорили, як запобігти спалюванню сухої трави та сміття.

Нарада під керівництвом  Анатолія Бринчука пройшла 11 квітня. Про це інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На територіях Седлищенської, Буцинської, Дубечненської, Синівської громад зафіксовано випадки горіння сухої рослинності як правило, на сільськогосподарських землях, вздовж автодоріг та в результаті необдуманих дій окремих громадян під час господарської діяльності.

Очільник РДА дав доручення керівникам районного сектору державної служби надзвичайних ситуацій, поліції, головному лісничому, державному інспектору з охорони навколишнього природного середовища проводити рейдові обстеження території району з метою недопущення спалювання сухої рослинності, розшуку порушників природоохоронного законодавства та притягнення їх до відповідальності.

Самовільне випалювання забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів: від 170 до 340 гривень – громадянам; від 850 до 1190 гривень – посадовим особам. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень.

Стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, загорань будинків, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко може переміститися з полів, пасовищ та господарських угідь до лісових насаджень, перетворившись на справжнє стихійне лихо.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024