Стара Вижівка: учасникам бойових дій розповіли, як отримати безоплатну правову допомогу

18 Жовтня 2023, 12:22
Семінар 564
Семінар

Для учасників бойових дій, які перебувають на обліку в Старовижівському відділі Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості, провели семінар за участю завідувачки сектору Старовижівського бюро правової допомоги Тетяни Комісарик.

Про це написали на сторінці Старовижівського відділу Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості у фейсбуці.

«Державна служба зайнятості має у своєму активі широкий спектр послуг, у тому числі для воїнів, які повернулися з фронту», − зазначила заступниця начальниці відділу Людмила Понедільник.

За сприяння служби зайнятості можна безкоштовно отримати новий фах, що дасть можливість чином підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці. Адже діють програми з професійного навчання та перекваліфікації, як шляхом видачі сертифікатів безробітним, так і з наданням ваучера на навчання.

Крім того, поінформувала про можливість отримання фінансової допомоги в рамах урядової програми «Грант для ветеранів», завдяки якій учасники бойових дій та другі з подружжя, люди з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати кошти на створення або розвиток власної справи.

Читайте також: У Старій Вижівці учасникам бойових дій розповіли, як отримати гроші на власну справу. 

Про послуги, які учасники бойових дій можуть отримати від системи безоплатної правової допомоги, поінформувала Тетяна Комісарик.

Зокрема, це такі правові послуги, як правова інформація, консультації і роз’яснення з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру, захист і здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Захід відбувся в форматі діалогу, присутні отримали відповіді на поставлені питання.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024