У Смідинській громаді відкрили поліцейську станцію

03 Жовтня 2023, 20:48
У Смідинській громаді відкрили поліцейську станцію 1604
У Смідинській громаді відкрили поліцейську станцію

У Смідинській територіальній громаді розпочала роботу чергова поліцейська станція.

Про це  3 жовтня 2023 року повідомили на сайті поліції Волині.

Це вже 36 поліцейська станція на Волині, що покликана зробити надання поліцейських послуг ще якіснішими та швидшими для громадян навіть у найвіддаленіших куточках області.

Участь у відкритті взяли начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, заступниця голови Ковельської РВА Галина Коляда, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, голова Смідинської громади Оксана Піцик, представники управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області та громади.

Службу у громаді нестиме досвідчений правоохоронець Дмитро Баранов. Він обслуговуватиме десять населених пунктів, де проживають близько чотирьох тисяч осіб. Віднині мешканці громади можуть звертатися до нього з будь-яких питань, адже він постійно перебуватиме на довіреній території та надаватиме допомогу в рамах своєї компетенції.

Під час заходу поліцейському офіцеру громади вручили ключі від новенького авто, придбаного за кошти органу місцевого самоврядування, та зброю.

Станцію облаштували у приміщенні місцевої амбулаторії, зробили ремонт, закупили нові меблі та технічне обладнання. Створили необхідні умови для прийому громадян, роботи з документами та відпочинку офіцера, а службовий автомобіль дасть можливість оперативно реагувати на повідомлення про правопорушення.

«Майже рік як Головне управління Національної поліції у Волинській області підписало меморандум про співпрацю з Смідинською територіальною громадою і кожна із сторін виконала свої зобов’язання щодо впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади». Громада виділила кошти для придбання службового автомобіля, реконструювала приміщення і сьогодні ми маємо нагоду відкрити поліцейську станцію та розпочати її роботу. На території цього району – це 21 поліцейський офіцер громади, який розпочав роботу. І маємо надію, що прикладу цих громад будуть слідувати інші, не лише у Ковельському районі, а й на території всієї області», – зазначив Юрій Крошко.

Читайте також: У Києві патрульний зі Старовижівщини з колегою допомогли вагітній жінці дістатися до пологового. 

«Я впевнена, що усім вам буде спати значно спокійніше та працювати легше, тому що завжди поряд буде офіцер поліції. Нехай буде мало звернень, а люди спокійно проживають на цій території», – зазначила Галина Коляда.

Керівниця громади Оксана Піцик розповіла, що давно хотіла, аби на території з’явився поліцейський офіцер в допомогу їхнім працівникам. Адже громада має ряд завдань, які стоять перед органами місцевого самоврядування – це і протидія домашньому насильству, забезпечення безпеки дітей, у тому числі в неблагополучних сім’ях та інше.

«Тому я вірю, що ця подія принесе багато хороших результатів, зокрема, у покращенні безпеки у нашій громаді», – підсумувала голова громади.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024