Вірші, конкурси, казки: як у Поліському розважали маленьких читачів

06 Квітня 2018, 16:40
2519

У бібліотеках села Поліське пройшов ряд заходів для школярів.

Сільська і шкільна бібліотеки провели цікавинки для своїх читачів. Про це 5 квітня інформує сайт книгозбірні.

Для другокласників провели голосне читання «Казковий світ Наталії Забіли». Читання вголос – найбільш поширена форма роботи з маленькими читачами. Вони ще  самі не можуть зрозуміти зміст прочитаного, тому читання закріплювалось бесідою, під час якої діти дізналися про життя і творчість письменниці, послухали декілька віршів і казок.

Також для учнів 2-4 класів підготували свято – гра-подорож  «Країна Читалія». Діти разом з героями  подорожували казковим лабіринтом, читали листа від незнайомця, яким виявився Колобок, відповідали на запитання вікторини «Хто? Хто? Хто…», побували у будинку з написом «Бюро літературних знахідок».

Протягом мандрівки діти показали свої знання, уважність, бажання допомогти героям казок. З великим інтересом учні 5-8 класів взяли участь у міні-грі «Відтвори вірш». Їм потрібно було відтворити вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Симоненка, Володимира Сосюри та байки Леоніда Глібова. Активну участь у заході взяли сестри Катерина і Валерія Кабарчуки, Олександр Мазурик та Ольга Кабарчук.

Показати набуті знання у різних сферах, розвивати кмітливість, увагу, пам'ять, пізнавальну активність – такою була мета конкурсу «Міркуй швидко, відповідай чітко», який був проведений з читачами 5-8 класів. Найкраще показали свої знання Оксана Бондар і Яна Влад.

«У березні сільська книгозбірня поповнилася  новою літературою. То ж діти з цікавістю розглядали нові книги, читали анотації, обговорювали їх, прислухалися до порад бібліотекаря. За тиждень майже всі нові книжечки було видано користувачам бібліотеки. Нехай книжка для них буде другом і мудрим порадником», – пишуть на сайті.

Школяріі виконують завдання
Школяріі виконують завдання

Маленькі читачі
Маленькі читачі

Учні в бібліотеці
Учні в бібліотеці

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром