Дубечне: обговорили перспективи створення сільськогосподарської кооперації

04 Квітня 2018, 14:11
Робоча нарада 2206
Робоча нарада

У Дубечненській ОТГ 30 березня відбулася робоча нарада. Про це інформує Управління інвестицій та регіонального розвитку РДА.

В обговоренні взяли участь керівники агропромислових формувань та власники особистих селянських господарств.

Учасники переговорів зосередили увагу на актуальних питаннях розвитку сільськогосподарського виробництва та проблемах, з якими стикаються сьогодні агровиробники.

Начальник управління інвестицій та регіонального розвитку РДА Олександр Яцунік закцентував увагу присутніх на основних аспектах Концепції розвитку сільських територій до 2020 року, перспективах розвитку кооперації на селі, підкреслив важливість та актуальність державної підтримки аграріїв у 2018 році.

Альона Дичка, головний спеціаліст управління, ознайомила аграріїв за якими напрямками буде здійснюватися фінансова підтримка сільськогосподарської галузі з державного, обласного та місцевого бюджетів у 2018 році, як отримати цю фінансову підтримку.

Презентували матеріали переваг розвитку сільськогосподарської кооперації, обговорено перспективи створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу на території громади.

Голова фермерського господарства «Хан-Ко» Петро Костючик ініціював пропозицію об'єднатися з жителями громади для створення у подальшому кооперативу з переробки тваринницької продукції молочного напряму. За його словами, це сприятиме покращенню якості молока та забезпеченню населення якісною продукцією власного виробництва.Обговорили також перспективи утворення СОКу з заготівлі та переробки плодово-ягідної продукції.

Голова об'єднаної територіальної громади Анатолій Костючик зазначив: планують розробку програми ОТГ із підтримки аграріїв. Перспективні напрямки будуть фінансуватися за рахунок бюджету громади як в цілому так і на умовах співфінансування 50х50 напрямів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області до 2020 року та Комплексної програми розвитку сільських територій району до 2020 року.

Директор районного центру зайнятості Сергій Шеремета презентував переваги співпраці керівників агроформувань, як роботодавців, з районним центром зайнятості.

Підсумком обговорення стало визнання того, що відродження кооперації створить перспективи для розвитку сільської громади та реформування аграрного сектору.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром