Ансамбль «Жайвір» нагородили на обласному фестивалі повстанських пісень

11 Вересня 2023, 15:18
Ансамбль «Жайвір». Фото Руслана Дудіка 2158
Ансамбль «Жайвір». Фото Руслана Дудіка

У селі Новий Загорів Локачинської селищної ради відбувся обласний фестиваль повстанських та стрілецьких пісень «За волю України».

Захід організували 10 вересня 2023 року з метою вшанування полеглих за волю та свободу України. Фестиваль приурочили до відзначення 80-ї річниці битви вояків чоти «Береза» з нацистськими окупантами. Про це написали на сторінці Волинського обласного науково-методичного центру культури та Центру культури і дозвілля Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

У фестивалі брали участь хорові, вокальні, музичні, фольклорні аматорські колективи та окремі виконавці з Локачинської, Берестечківської, Володимирської, Вишнівської, Іваничівської, Затурцівської, Горохівської, Головненської, Іваничівської, Ківерцівської, Луцької, Маневицької, Оваднівської, Павлівської, Рожищенської Старовижівської, Шацької територіальних громад та міста Нововолинська.

Читайте також: Вихованець Сереховичівського ліцею – переможець фестивалю «Чисті роси». 

Старовижівську селищну територіальну громаду представляв на фестивалі народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Жайвір» комунального закладу «Центр культури і дозвілля Старовижівської селищної ради» (керівник − Ігор Шабат).

Ансамбль мав честь першими відкрити фестиваль та представив патріотичні твори: «Ой чути, чути стріли гармати», «Повіяв вітер степовий».

За популяризацію повстанської та стрілецької пісні та участь у фестивалі ансамбль «Жайвір» нагородили дипломом департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024