Читаки з нашого району: ТОП-5 книг для затишних вихідних

03 Квітня 2018, 18:10
Світлана Бегаль 2214
Світлана Бегаль

Активні читачі запропонували створити нову рубрику про книголюбів зі Старовижівського району.

Список улюблених творів надіслала нам Світлана Бегаль із Яревища, яка працює шкільною бібліотекаркою та виховує двох чудових діток.

«Робота дозволяє проводити час за читанням улюблених книжок. Склала топ-5 книг для затишних вихідних.  Буває, книга захоплює тебе настільки, що реальність перед тобою розпливається, і ти переносишся у вигаданий світ, стаєш його частиною. Такі книги читаються на одному подиху, і закарбовуються в пам’яті надовго», – пише пані Світлана.

Джоан Харріс «П’ять четвертинок апельсина»

Дитинство під час другої світової, мати, що б'ється одна з дітьми, французька провінція в окупації – здавалося б не той фон для автора, який пише про чудо, про чарівність жіночого тепла і любові. Саме в ній Харріс написала про справжню жіночності і материнської любові.

Еліс Сіболд «Милі кості»

Напевно, найстрашніший у світі біль – втрата близької людини. Страшна трагедія перевернула життя не тільки сім'ї Селмон, а й інших людей. Сюзі Селмон пристосовується до життя на небесах і спостерігає зверху, як її вбивця намагається замести сліди, а сім'я – звикнутися з втратою... Рекомендую прочитати тим, хто втрачав близьких, і тим, хто цінує життя.

Люко Дашвар «Село не люди»

У селі все про всіх знають. Нічого не приховаєш. Тим більше – палку пристрасть дівчини-школярки Катерини до одруженого чоловіка Романа, батька її однокласника Олександра. Але невдовзі хлопець гине. Та біда одна не ходить одна… Куди подітися засудженій громадою, наляканій та самотній Каті? Чи знайде вона своє щастя? Чи вистоїть під жорстокими ударами долі?

Володимир Лис «Століття Якова»

Селянин усе столітнє життя мешкає у своїй старій хаті на Волині, чекає листа від нещодавно порятованої ним Оленки та приїзду на столітній ювілей сина Артема. розповідь про людину у вирі реальної історії – одна з найбільш захопливих книжок, з-поміж написаних в Україні за останні роки.

Марина Павленко «Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських»

Гадаєте, казки – це тільки дитячі баєчки і чудес на світі не буває? Але якщо над красенем однокласником висить родове прокляття, а старовинна шафа перетворюється на машину часу – ти ніде інде, як у казці. Справжнісінькій сучасній казці, щасливий кінець якої треба дописати самостійно.

Хочете долучитися до створення рубрики? Пишіть нам на електронну пошту [email protected] листи з позначкою «Читаки з нашого району», складайте свої ТОП-5 або ТОП-10 улюблених книг. Додайте ще своє фото та кілька слів про себе, ми обов'язково опублікуємо ваш книжковий огляд на сайті.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024